Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τέσσερις «ένοπλοι κίνδυνοι» φοβίζουν την ΕΛ.ΑΣ

Απρίλιος 16th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τι περιμένουν στη λεωφόρο Κατεχάκη μετά το κλείσιμο του Indymedia και την ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στην κατοικία του εφοπλιστή Τσάκου

Τέσσερις «ένοπλοι κίνδυνοι» φοβίζουν την ΕΛ.ΑΣΑγωνία επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ για το επόμενο «κτύπημα» των νέων ενόπλων οργανώσεων, ύστερα από μία περίοδο «ανασύνταξης» αλλά και το κλείσιμο του διαδικτυακού ιστοτόπου των αντεξουσιαστών «Indymedia». Η ανάληψη της ευθύνης για την βομβιστική επίθεση -πριν από έναν μήνα- στην κατοικία του εφοπλιστή κ. Νίκου Τσάκου, στην Ακρόπολη, από την νεοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ανατροπή» – που θεωρείται ταυτόσημη με την «6η Δεκέμβρη» – εκτιμάται ίσως σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο βομβιστικών ενεργειών. Με κύριο φόβο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ να μην υπάρξει μπαράζ επιθέσεων για το κλείσιμο του Indymedia αντίστοιχο αυτού που υπήρξε προ τριμήνου μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη. Και η «σιωπή» που υπάρχει τις τρεις τελευταίες εβδομάδες από τις οργανώσεις επαναστατικής βίας φαίνεται να επιτείνει την αγωνία των στελεχών στις αρχές ασφαλείας…

Οι επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη παρατηρούν ότι «όλες οι οργανώσεις μετά την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα» και της «Συνωμοσίας των Πυρήνων» την περίοδο 2010-2011 εμφανίζονται με νέα ονόματα, υπάρχουν διαρκώς στρατολογήσεις νέων μελών και κάθε ημέρα που περνά το εγχώριο αντάρτικο πόλης, επιχειρεί ν ανασυνταχθεί. Κι αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό», λένε.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι υπάρχουν τέσσερις ομάδες απ’ όπου μπορεί να προέλθουν ένοπλες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες,

Πρώτον: Οι άγνωστοι δράστες της επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στις 14 Ιανουαρίου 2013, οι οποίοι ούτε έχουν αναλάβει την ευθύνη, ούτε έχουν εμφανισθεί με νέο κτύπημα.

Δεύτερον: τα ασύλληπτα μέλη των νέων βραχιόνων της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που έμειναν αλώβητοι μετά τις συλλήψεις και τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ ύστερα από τις ληστείες στην Κοζάνη και στην Φλώρινα.

Τρίτον: Η oργάνωση FAI που θεωρείται μετεξέλιξη εμπρηστικών οργανώσεων που έχουν προχωρήσει σε δύο τοποθετήσεις βομβών με φυτίλια και έχουν κτυπήσει τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στον Ασπρόπυργο και την εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι όπου είχαν συλληφθεί το 2010 δύο μέλη των «Πυρήνων». Η οργάνωση αυτή ανέλαβε την ευθύνη και για την ανατίναξη ΑΤΜ στον Γαλατά του Πόρου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προβληματίζονται από το γεγονός ότι επιθέσεις, με τέτοια μέσα, έχουν πραγματοποιήσει και ποινικοί…

Τέταρτον: Η νέα οργάνωση «Επαναστατική Ανατροπή» που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Ακρόπολη και της οποίας την προκήρυξη δεν δημοσιοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η οργάνωση αυτή είναι η ίδια με την «6η Δεκέμβρη» που χρησιμοποιούσε ως ονομασία της την ημερομηνία δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Εχει χτυπήσει με βόμβα τη Γενική Γραμματεία Τύπου στις 15 Ιανουαρίου 2010, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου 2008 είχε ταχυδρομήσει σφαίρες σε έναν δικηγόρο και έναν δημοσιογράφο. Ακόμη τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό που δεν εξερράγη στην Εφορία του Νέου Κόσμου, στις 23 Μαρτίου 2011. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για «μια οργάνωση που έχουμε σαφείς ενδείξεις ποια είναι τα μέλη της και σε ποιες άλλες ενέργειες έχουν εμπλακεί από την περίοδο 2008-2009. Είναι ηλικίας περίπου 30 ετών και έχουν σχετικά διαφορετική νοοτροπία από τους «Πυρήνες». Κτυπούν σε αραιά χρονικά διαστήματα και δεν φαίνονταν μέχρι τώρα να έχουν σημαντικές επιχειρησιακές δυνατότητες».

Τέλος οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες τους για τον εντοπισμό του άφαντου Νίκου Μαζιώτη αλλά και του 35χρονου στο ενοικιασμένο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκε, πριν έναν μήνα, ολόκληρο οπλοστάσιο.

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

This entry was posted on Τρίτη, Απρίλιος 16th, 2013 at 17:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply