Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Μανώλης Γλέζος: Μπορούμε να κερδίσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις σε 15-20 μέρες

Απρίλιος 16th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Σόιμπλε που υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα»

Μ. Γλέζος: Μπορούμε να κερδίσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις σε 15-20 μέρες«Με βάση στοιχεία που μου έχουν δώσει δικηγόροι που ασχολούνται με αυτά τα διεθνή θέματα, μπορούμε να κερδίσουμε την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων σε 15-20 μέρες – το πολύ ένα μήνα», αποκάλυψε  ο βουλευτής τουΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, μία μόλις ημέρα μετά τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα» σε αυτό το θέμα.

Μιλώντας  στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο Μανώλης Γλέζος εξήγησε: «Εχουμε ένα άτοκο δάνειο 99 ετών. Εάν δεν το δούμε ως κομματική εκμετάλλευση, εάν δεν το δούμε ως ένα θέμα κομματικής προβολής και δημιουργήσουμε ένα πανεθνικό μέτωπο από όλες τις κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις – γιατί δεν αποκλείω κανέναν – και αγωνιστούμε μαζί με τον ελληνικό λαό, θα πετύχουμε.

Με βάση στοιχεία που μου έχουν δώσει δικηγόροι που ασχολούνται με αυτά τα διεθνή θέματα, μπορούμε να κερδίσουμε την υπόθεση σε 15-20 μέρες – το πολύ ένα μήνα. Γνωρίζω και προσωπικά τον κ. Αβραμόπουλο και τον κ. Παπούλια και έχουμε επανειλημμένα συζητήσει το θέμα και δεν είναι προσχηματική (η συζήτηση). Θέλω να τη χαιρετίσω, αλλά και να προσθέσω το εξής: δεν είναι νομικό το ζήτημα. Για ποιο λόγο έρχεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να μας πει τι πρέπει να γίνει; Το θέμα είναι πολιτικό.

Ερχομαι στις δηλώσεις Σόιμπλε. Τι θέλει να πει, αφού όλοι ξέρουμε ότι κάθε λέξη από έναν διπλωμάτη έχει σημασία; “Το θέμα έχει λήξει”. Δηλαδή, υπήρχε θέμα, αλλά τώρα δεν υπάρχει. Οφείλει, λοιπόν, να απαντήσει πώς έχει λήξει, πότε έχει λήξει και μέσα από ποια διαδικασία».


ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, Απρίλιος 16th, 2013 at 07:14 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply