Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημόσιο: 25.000 υπάλληλοι θα αλλάξουν θέση σε ενάμισι χρόνο

Απρίλιος 16th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δεν είναι μόνο οι 15.000 (αν είναι τόσες τελικά) απολύσεις ως το τέλος του επόμενου χρόνου, αλλά και οι χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων που θα ανοίξουν τεράστια κενά στις δομές των οργανισμών και των φορέων. Το σχέδιο κινητικότητας μένει σε πλήρη εφαρμογή και έτσι είναι δεκάδες χιλιάδες και οι υπάλληλοι που θα βρεθούν ως τα τέλη του 2014 να υπηρετούν σε άλλη θέση από αυτή που βρίσκονται σήμερα

Συνολικά στο πλαίσιο διαθεσιμότητας και κινητικότητας, όπως είπε ο Αντώνης Μανιτάκης θα μετακινηθούν 27.000 υπάλληλοι. Ήδη οι 2.000 έχουν μετακινηθεί και θα ακολουθήσουν άλλοι 25.000 υπάλληλοι.

Η σχέση προσλήψεων αποχωρήσεων θα παραμείνει ως έχει και έτσι ουσιαστικά κατά 80% οι κενές θέσεις αναγκαστικά θα πρέπει να στελεχωθούν από τους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους.

Έτσι έρχονται σαρωτικές μετακινήσεις από την μια υπηρεσία στην άλλη, μετακινήσεις οι οποίες είναι υποχρεωτικές καθώς ως γνωστό η άρνηση από μέρους του υπαλλήλου ουσιαστικά οδηγεί σε απόλυσή του.
Η κατάργηση άλλωστε της παλιάς θέσης που καταλαμβάνει ο υπάλληλος επί της ουσίας τον αφήνει εκτός δημοσίου και έτσι οι υπάλληλοι δεν έχουν άλλη επιλογή.

Το πως θα επιλεγούν οι υπάλληλοι και που θα μετακινηθούν παραμένει νεφελώδες, αφού ούτε σχέδιο αξιολόγησης έχει εκπονηθεί, ούτε και οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις φορέων έχουν γίνει για να υπάρξει πλήρης εικόνα των αναγκών αλλά και τους πλεονάζοντος προσωπικού.

www.newsit.gr

This entry was posted on Τρίτη, Απρίλιος 16th, 2013 at 13:04 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply