Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Απρίλιος 15th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Οι οδηγίες για κάθε κατηγορία – Τα δικαιολογητικά – Το μηχανογραφικό
Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Τις τελευταίες οδηγίες προς «ναυτιλλομένους» δίνει το υπουργείο Παιδείας προς όλους όσοι θα συμμετάσχουν στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις, τους τελειόφοιτους των Λυκείων, αλλά και τους καθηγητές και διευθυντές των σχολείων, με «εφ΄ όλης της ύλης» εγκύκλιο του. Φέτος, οι πανελλαδικές εξετάσεις όπως είναι γνωστό, θα ξεκινήσουν στις 17 Μαΐου. Η αντίστροφη μέτρηση βέβαια έχει ξεκινήσει ήδη για τους περίπου 100.000 υποψήφιους της εφετινής εξεταστικής διαδικασίας.

Το «Βήμα» παρουσιάζει ολόκληρη την εγκύκλιο με τις οδηγίες που δίνονται προς κάθε κατηγορία. Οπως αναφέρεται στο κείμενο, από σήμερα Δευτέρα και ως τις 26 Απριλίου πρέπει να προσέλθουν στα λύκεια τους (ή τα λύκεια στα οποία κατέθεσαν την αίτηση-δήλωση για τη συμμετοχή τους στις εφετινές εξετάσεις) όλοι οι νέοι και οι νέες, για να δημιουργήσουν τον προσωπικό αριθμό ασφαλείας τους με τον οποίο και θα καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία.
Την ίδια περίοδο πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι υποψήφιοι που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κτλ.)

Επίσης, μόνο όσοι συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013, είτε από τα Γενικά Λύκεια, είτε από τα Επαγγελματικά Λύκεια, πρέπει ως τις 26 του μήνα να αποκτήσουν από τα σχολεία τους το Δελτίο Εξεταζόμενου (που δεν αφορά τους εξεταζόμενους της κατηγορίας του 10%).

Παπαματθαίου Μάρνυ

Διαβάστε  ολόκληρη την εγκύκλιο:

 

This entry was posted on Δευτέρα, Απρίλιος 15th, 2013 at 17:33 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply