Zωντανός στο φινάλε

Zωντανός στο φινάλε
Ο ΟΦΗ βρέθηκε να χάνει 2-0, αλλά έφτασε στο τελικό 2-2 στο ματς με τον Ατρόμητο και έτσι έμεινε ζωντανός στη μάχη για την παραμονή, μία αγωνιστική πριν το τέλος.

Με δύο τέρματα μέσα σε ένα πεντάλεπτο (84΄, 89΄) ο ΟΦΗ βρέθηκε από την “κόλαση” (2-0 σε βάρος του) σε θέση να βλέπει μέχρι και τον… “παράδεισο”. Με το 2-2 απέναντι στον Ατρόμητο στην 29η αγωνιστική, οι Κρητικοί έμειναν ζωντανοί στην μάχη για την σωτηρία και όλα θα κριθούν την τελευταία “στροφή”.

Ο Ουντότζι με δύο προσωπικά τέρματα (στο 9′ και στο 72′) ήταν ο πρωταγωνιστής των «κυανόλευκων», όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Ο Παπάζογλου μείωσε στο 84΄και ο Σαρ πέντε λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα, αν και στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στον αγκώνα και συνέχισε κανονικά στο ματς.

Πλέον και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν στην τελευταία αγωνιστική να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει στην Τρίπολη τον Αστέρα και θα επιδιώξει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνει στην κατηγορία.

Από την πλευρά του, ο Ατρόμητος υποδέχεται την ΑΕΚ που «καίγεται» για βαθμούς για την σωτηρία της και εκείνος για να πλασαριστεί σε καλύτερη θέση εν όψει της διαδικασίας των πλέι οφ.

Το ματς:

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε από το πρώτο λεπτό τον Ατρόμητο.

Η πρώτη ευκαιρία στο ματς ήταν των Κρητικών. Στο 3’, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βερόν, η μπάλα έφτασε στον… Κουτσιανικούλη, όμως η κεφαλιά του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ράντμαν και στη συνέχεια πήγε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους και στο 8’ ο Βερόν έσωσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Γιαννούλη. Ένα λεπτό αργότερα, αφού ο Αργεντινός έστειλε σε κόρνερ την μπάλα, ο Σουμπίνιο έκανε την εκτέλεση της στημένης φάσης και βρήκε στην περιοχή των γηπεδούχων τον Ουντότζι που έστειλα την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική φάση για τους Περιστεριώτες, αφού «χτύπησαν» πολλές φορές στην αντεπίθεση τους Κρητικούς και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλα τέρματα στην αναμέτρηση.

Οι «κυανόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν σε αρκετές περιπτώσεις το γεγονός πως η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε πρόβλημα στην ανάπτυξή της και δεν ήταν τόσο καλή στην αμυντική της λειτουργία.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους δεν προμήνυε σε καμία περίπτωση αυτό που περίμενε να δουν όσοι βρέθηκαν στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης».

Οι Κρητικοί συνέχισαν να έχουν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς να μπορούν να κάνουν το παιχνίδι τους. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και στο 72’ κατάφεραν με σκόρερ πάλι τον Ουντότζι να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο επιθετικός των «κυανόλευκων» δέχθηκε εξαιρετικά την ασίστ του Μπρίτο, ο οποίος κατάφερε να αποφύγει δύο παίκτες του ΟΦΗ πριν κάνει την τελική του πάσα.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω. Προσπάθησαν με κοντινές πάσες να ανοίξουν την άμυνα του Ατρομήτου και αυτό επετεύχθη στο 84’, όταν ο Παπάζογλου δέχθηκε την πάσας του Ζορμπά και ο επιθετικός των Κρητικών με ευθύβολο σουτ από το ύψος της περιοχής μείωσε σε 1-2.

Το συγκεκριμένο γκολ αναπτέρωσε τις ελπίδες των παικτών του ΟΦΗ, οι οποίοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και τελικά αυτό έγινε πραγματικότητα στο 89’. Εκτέλεση κόρνερ του Βερόν μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Σαρ με κεφαλιά έκανε το 2-2 και χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Να σημειωθεί ότι ο Αφρικανός αμυντικός αντιμετώπιζε πρόβλημα στον αγκώνα από το πρώτο ημίχρονο, όμως δεν ήθελε να αφήσει μόνους τους συμπαίκτες του και επιβραβεύτηκε από την τύχη για την θέλησή του να συνεχίσει στο ματς.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΟΦΗ-Ατρόμητος για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Γουναρίδης, Μπούρμπος, Μονιάκης, Σαρ, Κουρδάκης (87’ Νύχταρης), Βερόν, Βιτώρος (71’ Ζορμπάς), Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης (77’ Κανούλας), Περογαμβράκης, Παπάζογλου.

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Κυζιρίδης, Κολιακουδάκης, Καπουράνης.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Ουντότζι, Φυτανίδης, Μπρίτο, Δημούτσος, Λαζαρίδης, Γκαρσία, Σουμπίνιο, Ναπολεόνι (76’ Κούτσι)

Στον πάγκο: Καραγκούνης, Νάστος, Μπάλλας, Φάμπιο, Ρέϊνα

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά).
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Ποντίκης (Πρέβεζας).
Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.