Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καταδίκη υπαλλήλων της ΔΕΗ για το θάνατο εργάτη απο ηλεκτροπληξία

Απρίλιος 14th, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://img.protothema.gr/D4520957FD92D4A7B583A1FE9D2E6413.jpgΓια ανθρωποκτονία εξ αμελείας ενός 42χρονου εργαζομένου οικονομικού μετανάστη, καταδικάστηκαν 8 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων 2 υπάλληλοι της ΔΕΗ στα Χανιά και ο προϊστάμενός τους.

Πρόκειται για την υπόθεση του θανάτου από ηλεκτροπληξία ενός 42χρονου εργαζομένου σε οικοδομή στα Μινωθιανά Κολυμβαρίου τον Αύγουστο του 2006.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι 2 υπάλληλοι και ο προϊστάμενος της ΔΕΗ προχώρησαν σε λανθασμένη μελέτη μετατόπισης ηλεκτροφόρων αγωγών 20.000 volt πάνω στην οικοδομή, χωρίς να καλύπτονται οι αποστάσεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 42χρονου.

Μετά από πολυήμερη διαδικασία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων καταδίκασε χθες σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, τους 3 υπαλλήλους της ΔΕΗ, καθώς και τους δυο συνιδιοκτήτες της οικοδομής, τον εργολάβο, τον υπεργολάβο και τον μηχανικό.

Ο προϊστάμενος καταδικάσθηκε και για ψευδή βεβαίωση, ενώ για την ίδια υπόθεση δικάζεται στις 19 Απριλίου και ο Διευθυντής Χανίων της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Κουφάκης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων.

 

flashnews.gr

This entry was posted on Κυριακή, Απρίλιος 14th, 2013 at 16:26 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply