Ο ρώσος πρόεδρος έχει στενές σχέσεις με μέλη βίαιης ρωσικής συμμορίας

Λύκοι της Νύχτας, οι μηχανόβιοι φίλοι του Πούτιν

Είναι ντυμένοι με μαύρα δερμάτινα μπουφάν και σκισμένα τζιν παντελόνια αποτελώντας τη ρωσική εκδοχή των «Αγγελων της Κολάσεως» («Hell’s Angels»), της διαβόητης αμερικανικής συμμορίας δικυκλιστών των δεκαετιών του 1960 και 1970. Είναι οι «Nochniye Volki», δηλαδή οι «Λύκοι της Νύχτας», και είναι «προσωπικοί φίλοι» του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Συστάθηκαν ως συμμορία τον Μάιο του 1989 και αρέσκονται να περιδιαβαίνουν τη ρωσική επικράτεια πάνω σε μεγάλες μοτοσικλέτες Χάρλεϊ Ντέιβιντσον – της μάρκας που αποτελεί και προτίμηση του ίδιου του ρώσου ηγέτη, ο οποίος έχει θεαθεί πολλάκις να οδηγεί μία από αυτές.

Υπάρχει μάλιστα σχετικό βίντεο  από τον Αύγουστο του 2011, οπότε ο Πούτιν εμφανίστηκε να οδηγεί μία τεράστια Χάρλεϊ στη συγκέντρωση των «Λύκων» στην πόλη Νοβοροσίσκ. Εκεί τα μέλη της συμμορίας συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη των Σοβιετικών που έπεσαν πολεμώντας τους ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Η συμμορία προέκυψε μέσα από την αντισοβιετική ροκ κουλτούρα της δεκαετίας του 1980 και το μανιφέστο της, όπως τονίζεται, «απορρίπτει κάθε νόμο και κανόνα, αναγνωρίζοντας μονάχα την κυριαρχία της Αδελφότητας».

O Πούτιν είναι τόσο πολύ φίλος με τον αρχηγό της συμμορίας των «τσοπεράδων» Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοφ (γνωστός και ως «Χειρούργος») ώστε τον περασμένο Ιούλιο «έστησε» σε προγραμματισμένη συνάντηση τον ουκρανό ομόλογο του Βίκτορ Γιανούκοβιτς επειδή τα… έλεγε σε εγκάρδιο κλίμα με τον Ζαλντοστάνοφ.

Ωστόσο, όπως φάνηκε και στο πρόσφατο περιστατικό με τις φινλανδικές Αρχές, η φήμη των «Λύκων» προκάλεσε κάποια «προβλήματα» στον ρώσο πρόεδρο. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες το όνομα του Πούτιν τοποθετήθηκε «κατά λάθος» στη μαύρη λίστα των καταζητούμενων στη Φινλανδία λόγω των επαφών του με τη ρωσική συμμορία – ένα σφάλμα που θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις διπλωματικές σχέσεις των δύο κρατών.

Η συμμορία έχει αποκτήσει κακή φήμη στη Σκανδιναβία επειδή τον περασμένο Νοέμβριο μέλη της ενεπλάκησαν σε θανατηφόρο καυγά με αντίπαλη συμμορία. Κατά τη διάρκεια της μάχης από τους εκατέρωθεν πυροβολισμούς σκοτώθηκε ένα μέλος των «Λύκων».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.