Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στην Κίνα οι περισσότερες εκτελέσεις κρατουμένων στο κόσμο

Απρίλιος 13th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Αμνηστίας
Στην Κίνα οι περισσότερες εκτελέσεις κρατουμένων στο κόσμο

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Αμνηστίας, η Κίνα καταλαμβάνει για άλλη μία χρονιά την θλιβερή πρώτη θέση στις εκτελέσεις καταδικασμένων σε θάνατο ανθρώπων. Η οργάνωση, σε έκθεση της με τίτλο «Θανατικές καταδίκες κι εκτελέσεις 2012» κάνει λόγο για «για εκτελέσεις χιλιάδων ανθρώπων στη Κίνα, περισσότερους απ’ ό,τι σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο μαζί», προσθέτοντας πως δεν μπορεί να δώσει ακριβείς αριθμούς, καθότι οι εκτελέσεις στη χώρα τελούν υπό καθεστώς μυστικότητας γι’ αυτό και δεν υπάρχουν «ασφαλή δεδομένα».

Σύμφωνα με την 60σέλιδη έκθεση, το 2012 εκτελέστηκαν τουλάχιστον 682 άνθρωποι σε 21 χώρες, δύο περισσότεροι σε σύγκριση με το 2011.  Μετά την Κίνα, ακολουθεί το Ιράν που πραγματοποίησε τουλάχιστον 314 εκτελέσεις, το Ιράκ με τουλάχιστον 129 και η Σαουδική Αραβία με τουλάχιστον 79.

Ακολουθούν οι ΗΠΑ, το μοναδικό δημοκρατικό κράτος που εμφανίζεται στις υψηλές θέσεις της σχετικής λίστας, όπου σημειώθηκαν  συνολικά 43 εκτελέσεις, τα τρία τέταρτα εκ των οποίων καταγράφηκαν στις πολιτείες του Τέξας, της Οκλαχόμα, της Αριζόνα και του Μισισιπή, όλες με θανατηφόρα ένεση. Έκτη στο κατάλογο είναι η Υεμένη με 28 εκτελέσεις.

Τέλος, η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας αναφέρεται και σε ορισμένες θετικές εξελίξεις, όπως την κατάργηση της θανατικής ποινής στην αμερικανική πολιτεία του Κονέτικατ (17η κατά σειρά στις ΗΠΑ), τονίζοντας πως 140 κράτη έχουν καταργήσει δια νόμου ή στην πράξη την θανατική ποινή.

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, Απρίλιος 13th, 2013 at 18:21 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply