Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιώργος Παπανδρέου: Τα κοινά μου σημεία με το Ομπάμα

Απρίλιος 13th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Φωτό αρχείου.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Στις ομοιότητες μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου MSNBC.«Ο Μπ.Ομπάμα κι εγώ αναλάβαμε οικονομίες-κουρέλια» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα υψηλά ελλείμματα στην Ελλάδα ήταν τα συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων και συμπλήρωσε: αυτά θα μπορούσαν να μας εξαφανίσουν, αλλά καταφέραμε τελικά να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας βοήθησαν, αλλά αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι η οριστική επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να έλθει από την αυστηρή λιτότητα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αλλά από βαθιές αλλαγές και περισσότερο ανθρώπινη προσαρμογή. Αυτό τους λέγαμε, χρειάζεται χρόνος και ηρεμία για βαθιές αλλαγές.

Σε ό,τι αφορά τα κοινά σημεία Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών σημείωσε ότι όπως στις ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Αμερικάνους συντηρητικούς, “έτσι και η δική μου κυβέρνηση κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Έλληνες συντηρητικούς”. Εκτίμησε ότι το πρόβλημα δεν ήταν το τεράστιο κοινωνικό κράτος αλλά η σπατάλη και ο πελατειακός καπιταλισμός. “Αυτό που χρειαζόταν και χρειάζεται η Ελλάδα είναι καλή, σωστή διακυβέρνηση. Αυτό ξεκίνησε η κυβέρνησή μου, π.χ. μειώνοντας 30% τις δαπάνες για φάρμακα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση” σχολίασε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τέλος αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή μέσω φορολογικών παραδείσων και off shore εταιρειών, που κλέβει χρήματα και πόρους από όλους τους λαούς, λέγοντας ότι πρέπει να ελεγχθεί.

ΑΜΠΕ

This entry was posted on Σάββατο, Απρίλιος 13th, 2013 at 10:02 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply