Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους συλληφθέντες έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες

Οδοφράγματα και κινητοποιήσεις στην ΧαλκιδικήΟδοφράγματα στους δρόμους που οδηγούν προς την Ιερισσό έστησαν κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να προχωρήσουν σε νέα επιχείρηση.

Στα οδοφράγματα, που άρχισαν να υψώνονται σταδιακά με την εναπόθεση τόνων χώματος στο οδόστρωμα από το μεσημέρι της Τετάρτης και ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, βρίσκονται κάτοικοι όλων των ηλικιών που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν.

Παράλληλα εκδηλώσεις συμπαράστασης στους δύο συλληφθέντες κατοίκους της Ιερισσού, ηλικίας 44 και 33 ετών, έχουν προγραμματιστεί στην Θεσσαλονίκη από σήμερα Πέμπτη έως και την Κυριακή, οπότε αναμένονται οι απολογίες τους στον ανακριτή.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», τον περασμένο Φεβρουάριο, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Μέχρι την απολογία τους κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή το απόγευμα θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ, για την Παρασκευή το βράδυ έχουν προγραμματίσει καθιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αναμμένα κεριά έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου κρατούνται από χθες οι δύο συλληφθέντες.

Επιπλέον, το Σάββατο θα διαδηλώσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και την Κυριακή το πρωί θα συγκεντρωθούν πάλι έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης.

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες στο Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Δεν θα υπάρξει επανάληψη των φαινομένων της Κερατέας. Θα αποκατασταθεί η νομιμότητα» διαμήνυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον BHMAFM 99,5.

Κληθείς να σχολιάσει τον τρόπο που πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις, απάντησε: «Γιατί αδικείτε την έννομη τάξη της χώρας; Έχετε δει πολλές συλλήψεις για τέτοια κακουργήματα να γίνονται μέρα – μεσημέρι. Είναι απολύτως νόμιμες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Ή μήπως πρέπει να εκτελούνται τα εντάλματα σύλληψης από την αστυνομία μόνο συγκεκριμένες ώρες»

Ερωτηθείς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν.Δένδιας άφησε αιχμές εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αναρωτήθηκε: «Μπορεί να δίνεται πολιτική κάλυψη ή να συζητάμε για την ώρα της σύλληψης, την ώρα που το κατηγορητήριο είναι ανατριχιαστικό; Τι δουλειά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται με αυτό το θέμα;»

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε, δε, ότι πρέπει να υπάρχει περιβάλλον ασφάλειας εάν θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις. «Οποιοσδήποτε θέλει να επιχειρήσει σε αυτήν την χώρα δεν πρέπει να προστατεύεται; Η χώρα αυτή για να σωθεί χρειάζεται επενδύσεις από το εξωτερικό. Αλλιώς η ανεργία θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Είναι δυνατόν να έρθει επιχειρηματίας αν κινδυνεύει να τον πυροβολήσουν ή να κάψουν την επένδυσή του;»

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής αναφέρει ότι «εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στην άσκηση βίας απ΄ όπου αυτή και αν προέρχεται, καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού από τους κατοίκους της περιοχής και καλούμε όλους να επιδείξουν σύνεση και ψυχραιμία».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επιπλέον πως «σήμερα στο και “και πέντε” πλέον μιας κατάστασης που δεν τιμά κανέναν, οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι με θρησκευτική ευλάβεια στην τήρηση της νομιμότητας και στην αντιμετώπιση των συμπολιτών μας ως ανθρώπων με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις, με σεβασμό στις κατακτήσεις μας ως κοινωνία πολιτισμένων και όχι υπανάπτυχτων ανθρώπων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.