Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Κατεχάκη «φακελώνει» και τα τατουάζ;

11 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας πολλές φορές έχει ταχθεί κατά της Χρυσής Αυγής και των νεοναζιστικών της αντιλήψεων και πρακτικών, είτε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, είτε μέσω δηλώσεών του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως άλλωστε στο σύνολό του ο πολιτικός κόσμος.

Ωστόσο στους διαδρόμους του 7ου ορόφου του υπουργείου της λεωφόρου Κατεχάκη φαίνεται κάτι να έχουν καταλάβει λάθος. Μάλλον το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τα έχει μπερδέψει.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το ακόλουθο μήνυμα, το οποίο έφθασε στις 23.57 το βράδυ της Τετάρτης, στα κινητά τηλέφωνα των διαπιστευμένων αστυνομικών συντακτών: «Ώρα 21.20 στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης και Λαμπράκη στη Νίκαια συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, που φέρει τατουάζ συγκεκριμένου πολιτικού χώρου,  γιατί στα πλαίσια διενεργούμενου ελέγχου, αντιστάθηκε και βιαιοπράγησε κατά αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.».

Και προκύπτει το εύλογο ερώτημα: Τι δουλειά έχει η αναφορά στο τατουάζ, το οποίο – όπως έμαθαν όσοι ρώτησαν – παρέπεμπε στην Χρυσή Αυγή, σε μια τέτοια είδηση; Τι ακριβώς της προσέθετε; Αν επρόκειτο για κάποιον δράστη ρατσιστικής επίθεσης, που μετά «σφύριζε κλέφτικα» για την πράξη του, θα ήταν κατανοητή, θα αποτελούσε ένδειξη για τα κίνητρά του. Αλλά επειδή ένας πολίτης (αδιάφορο ποιες είναι οι πεποιθήσεις του) αντέδρασε σε έναν αστυνομικό έλεγχο, έστω κι αν βιαιοπράγησε κατά του αστυνομικού;

Υποθέτω ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα έκανε το ίδιο αν το τατουάζ του φερόμενου ως δράστη απεικόνιζε κάποιο άλλο σύμβολο, πολιτικό ή θρησκευτικό – το σφυροδρέπανο, τον ήλιο του ΠαΣοΚ, το βασιλικό στέμμα ή τα αρχικά του Ιησού Χριστού. Εκτός αν σκοπεύει να το κάνει στο μέλλον. Αλλά τότε δεν θα πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο· με ιδιότυπο «φακέλωμα» μοιάζει περισσότερο.

This entry was posted on Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2013 at 22:47 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply