Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αργία η 7η Μαΐου, απεργία όμως η Πρωτομαγιά

Απρίλιος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Διαφωνούν ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ με τη μεταφορά του εορτασμού και κηρύσσουν 24ωρο «στοπ» για τη Μεγάλη Τετάρτη

Αργία η 7η Μαΐου, απεργία όμως η Πρωτομαγιά

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου κήρυξε η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Η συνομοσπονδία διαφωνεί με τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 7 Μαΐου, επιμένοντας ότι ο εορτασμός θα πρέπει να γίνεται την 1η Μαΐου.

Απόφαση για την κήρυξη απεργίας την 1η Μαΐου έχει πάρει ήδη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), καθώς και ομοσπονδίες και μεμονωμένα σωματεία.

Υπενθυμίζεται ότι με υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς, επειδή φέτος η 1η Μαΐου συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη, για την τρίτη ημέρα του Πάσχα, 7 Μαΐου.

Έτσι, βάσει της υπουργικής απόφασης, η 7η Μαΐου εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις, τις εκμεταλλεύσεις και γενικά τις εργασίες, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές.

Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, την προσαύξηση του 75%, επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Πέμπτη, Απρίλιος 11th, 2013 at 17:55 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply