Στις 4 και 5 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν στην Βιέννη οι εργασίες της 2ης συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SIVA στο οποίο η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας είναι επικεφαλής ενός εταιρικού σχήματος έντεκα (11) εταίρων από την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Διαπιστώθηκε ότι το Έργο SIVA με τίτλο: «Βελτίωση της πρόσβασης στην ευρυζωνικότητα μέσω κοινών πρωτοβουλιών στην ΝΑ Ευρώπη», βρίσκεται σε ικανοποιητικό ρυθμό υλοποίησης και εντός των προδιαγεγραμμένων στόχων.

Στο πλαίσιο των εργασιών της συνάντησης:

v Παρουσιάστηκε αναλυτικά η πρόοδος ανά Πακέτο Εργασίας.

v Έγινε συστηματική προεργασία για την υποβολή των εκθέσεων φυσικού και οικονομικού αντικειμένου.

v Επιλύθηκαν επιμέρους τεχνικά ζητήματα των εταίρων.

v Επιτεύχθηκε ένας καλύτερος συντονισμός μεταξύ των παραδοτέων που είναι αλληλοεξαρτώμενα μεταξύ τους.

v Παρουσιάστηκαν τα εργαλεία κοινής ηλεκτρονικής διαχείρισης που επεξεργάστηκε η ΠΕΔ ΔΜ.

v Επαναπροσδιορίστηκε ο προγραμματισμός των επόμενων συναντήσεων και εκδηλώσεων του Προγράμματος SIVA.

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι ανάμεσα στους βασικούς στόχους του έργου SIVA περιλαμβάνονται:

(α) Η μείωση του χάσματος πρόσβασης στην ευρυζωνικότητα ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια και ειδικότερα στις απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές.

(β) Ο προσδιορισμός του ρόλου των περιφερειακών και τοπικών αρχών στην υλοποίηση εφαρμογών Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής.

(γ) Η ανάπτυξη στρατηγικών και σεναρίων για τον καλύτερο συντονισμό των πολιτικών και των στρατηγικών ψηφιακής προσβασιμότητας στην ΝΑ Ευρώπη.

(δ) Η επεξεργασία μιας στρατηγικής ευρυζωνικότητας για τη Δυτική Μακεδονία και η ωρίμανση στόχων και στρατηγικών ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου.

Υπογραμμίστηκε ότι ανάμεσα στους ειδικούς στόχους του έργου SIVA περιλαμβάνονται:

(α) Στο τεχνικό επίπεδο: Μια online διεθνή πλατφόρμα παρακολούθησης της ευρυζωνικής εμπειρίας των πολιτών και των επιχειρήσεων στη ΝΑ Ευρώπη με εργαλεία γεω-χωρικής ανάλυσης.

(β) Στο επίπεδο των πολιτικών: Κοινές επεξεργασμένες προσεγγίσεις μείωσης του κόστους υποδομών δικτύων ευρυζωνικότητας, μέσα από κοινά περιφερειακά σχέδια.

(γ) Στο επίπεδο της χρηματοδότησης: Επεξεργασία νέων χρηματοδοτικών μηχανισμών και εταιρικότητας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις επενδύσεις ευρυζωνικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.