ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ «ΛΟΥΦΑΔΟΡΩΝ» – Στις κεντρικές υπηρεσίες του κράτους έχει επεκταθεί το «κυνήγι» των «κοπανατζήδων» υπαλλήλων…

Οι ελεγκτές εξέτασαν και προσωπικούς φακέλους των υπαλλήλων Συνεργεία του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, αποτελούμενα από 15 ελεγκτές, πραγματοποίησαν χτες αιφνιδιαστικούς ελέγχους για να καταγράψουν τους αδικαιολογήτως απόντες υπαλλήλους σε πέντε υπουργεία: στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, στη γενική γραμματεία Πολιτισμού, στον ΕΟΤ, στο υπουργείο Τουρισμού αλλά και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που είναι η εποπτεύουσα αρχή του Σώματος Επιθεωρητών.

Οι ελεγκτές προχώρησαν σε ταυτοποίηση των υπαλλήλων σε σχέση με τις κάρτες που είχαν «χτυπηθεί» το πρωί και παράλληλα πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους στους προσωπικούς φακέλους εργαζομένων προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν περιπτώσεις αδικαιολογήτως απόντων.

Στις υπηρεσίες που διαθέτουν σημαντικό αριθμό υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα το υπουργείο Παιδείας αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού, οι επιθεωρητές παρέμειναν αρκετές ώρες ακόμα και μετά τη λήξη του ωραρίου, κάνοντας «φύλλο και φτερό» τους φακέλους των εργαζομένων στις αντίστοιχες διευθύνσεις προσωπικού.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο έρευνας που έχει διαταχθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με την εφαρμογή του ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και την καταγραφή των «κοπανατζήδων» υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης θα οριστικοποιηθεί στα τέλη του μήνα. Το έμψυχο δυναμικό του Σώματος Επιθεωρητών έχει ανανεωθεί τον τελευταίο καιρό με 35 νέους ελεγκτές και έχει πολλαπλασιάσει τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καταγραφή των πειθαρχικά ελεγχόμενων υπαλλήλων.

Τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών πραγματοποίησε έλεγχο στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας, για να διαπιστώσουν ποιοι υπάλληλοι απουσίαζαν αδικαιολόγητα από τη θέση τους.

Καταγγελία
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών χτυπάει κάθε πρωί την κάρτα του και κατόπιν φεύγει από την υπηρεσία του και απασχολείται σε εμπορικό κατάστημα ιδιοκτησίας του. Οι επιθεωρητές ξεκίνησαν τον έλεγχο από το εμπορικό κατάστημα, όπου όμως δεν υπήρχε αποτέλεσμα αφού ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν βρισκόταν στον χώρο.

Κατόπιν επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, όπου έλεγξαν και εκεί τους φακέλους των υπαλλήλων για να εντοπίσουν αυτούς που απουσιάζουν συστηματικά.

Είχαν προηγηθεί αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε δήμους, νοσοκομεία, αλλά και περιφερειακές κρατικές υπηρεσίες στην Αττική, ενώ παράλληλα διενεργείται έρευνα για την εφαρμογή του ωραρίου από τους εκπαιδευτικούς.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ στο ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.