Σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής – Χρυσή Αυγή: Άμεση διαγραφή του χρέους προς την Γερμανία

ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωμα στην αλήθεια για τις γερμανικές αποζημιώσεις έχει ο λαός

«Eύλογα ερωτηματικά ανακύπτουν εάν συνεχίσει η κυβέρνηση, και ο  κ. Σαμαράς προσωπικά, να κρατάει στο συρτάρι, αναξιοποίητο, το πόρισμα για τις οφειλόμενες γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.

«Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια για το κρίσιμο αυτό ζήτημα», συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση στο σχετικό σχόλιο, όπου υπογραμμίζονται τα εξής:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ελληνικό Τύπο (σ.σ. στο Βήμα της Κυριακής), που αναδημοσιεύθηκε και στη Γερμανία, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έχει στα χέρια του, από τις 8 Μαρτίου,  πόρισμα  80 σελίδων με στοιχεία, αποδείξεις και νομικά επιχειρήματα για το κατοχικό δάνειο και τις γενικότερες οφειλόμενες επανορθώσεις της Γερμανίας προς τη χώρα μας για τα δεινά που υπέστη κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Κι όμως, τα ευρήματα της ομάδας εμπειρογνωμόνων, η οποία συστήθηκε χάρη στην πίεση  που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με πρωτοστάτη τον Μανώλη Γλέζο, χαρακτηρίστηκαν «απόρρητα», ενώ η κυβέρνηση περιορίστηκε να ευχαριστήσει τους ερευνητές και να σιωπήσει…

Υπενθυμίζουμε ότι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που είχε το σθένος να θέσει το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου στο γερμανό Υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, είναι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ. Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του, στο Βερολίνο. Αντίθετα, η τρικομματική κυβέρνηση, πάντοτε πρόθυμη να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών, δεν έχει τολμήσει να ψιθυρίσει μια λέξη, τη στιγμή που αγωνίζεται να ξεπουλήσει σε εξευτελιστικές τιμές τη δημόσια περιουσία και να  απομυζήσει και τα τελευταία εισοδήματα του ελληνικού λαού.

Μετά από αυτή την εξέλιξη δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, εάν συνεχίσει η κυβέρνηση, και ο  κ. Σαμαράς προσωπικά, να κρατάει στο συρτάρι, αναξιοποίητο, το συγκεκριμένο πόρισμα. Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια για το κρίσιμο αυτό ζήτημα».

ΔΟΛ

Χρυσή Αυγή: Άμεση διαγραφή του χρέους προς την Γερμανία: μας οφείλουν, δεν τους χρωστάμε!

Ο υποτακτικός της Μέρκελ, Σαμαράς, δε λέει λέξη για τα δισεκατομμύρια που αποδεδειγμένα μας οφείλουν οι Γερμανοί. Η Χρυσή Αυγή αντιπροτείνει τον συμψηφισμό του εξωτερικού μας χρέους με το κατοχικό δάνειο, ώστε να κοπεί η φόρα σε όσους ορέγονται τον ελληνικό ορυκτό πλούτο και στοχεύουν στη διάλυση της οικονομίας μας.

Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.