Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αρχίζουν από την Τετάρτη οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών

Απρίλιος 9th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Αρχίζουν από την Τετάρτη οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητώνΔόθηκε σήμερα Τρίτη στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας η πολυαναμενόμενη ρύθμιση για τις μετεγγραφές, που δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς θέσης στους επιτυχόντες των πανελλήνιων εξετάσεων 2011-2012.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, η μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται μόνο από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που είχαν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις (Μάιος-Ιούνιος 2012) και των οποίων το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα, δεν υπερβαίνει τις 7.500 ευρώ – ή τις 15.000 ευρώ για τις ειδικές κατηγορίες που προβλέπονται στο άρθρο 34 παρ. 19α (Ν. 4115/2013).

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης μεταφοράς περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

– Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά.

– Ο υποψήφιος, που επιθυμεί να μετεγγραφεί σε αντίστοιχη θέση άλλης σχολής, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας /Διαβατήριο (ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ιστοσελίδας του ΥΠΑΙΠΘΑ.

– Με τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας και τον 8-ψηφίο Κωδικό Πανελληνίων Εξετάσεων υποβάλλεται η αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας στην εφαρμογή http://solon.minedu.gov.gr.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι, μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, δεν θα έχουν δυνατότητα τροποποίησης ή ανάκλησης της αίτησής τους.

This entry was posted on Τρίτη, Απρίλιος 9th, 2013 at 16:50 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply