Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από τη Δευτέρα σε ισχύ τα πρόστιμα για όσα δίκυκλα δεν περάσουν ΚΤΕΟ

Απρίλιος 9th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Για τις μοτοσυκλέτες των οποίων η άδεια εκδόθηκε πριν το 2001

Από τη Δευτέρα σε ισχύ τα πρόστιμα για όσα δίκυκλα δεν περάσουν ΚΤΕΟ

Διευκρινιστικό δελτίο τύπου σε σχέση με το ΚΤΕΟ των δικύκλων απέστειλε το υπουργείο Μεταφορών. Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα 8 Απριλίου κινδυνεύουν να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα όσοι ιδιοκτήτες δικύκλων, από 50 κ. εκ. και άνω – των οποίων η άδεια έχει εκδοθεί πριν το 2001 – δεν περάσουν από Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ.

Στο δελτίο αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «από τις 8 Απριλίου 2013, τίθενται σε ισχύ τα νέα τέλη διενέργειας τεχνικών ελέγχων οχημάτων και γίνεται ο καταλογισμός των αντίστοιχων προστίμων (από τα ΚΤΕΟ που πραγματοποιούν τον αντίστοιχο έλεγχο και από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα  με τον Κ.Ο.Κ), για τις περιπτώσεις μη εμπρόθεσμης προσκόμισης των οχημάτων προς έλεγχο, μέσα στην προκαθορισμένη προθεσμία. Η προθεσμία αυτή καθορίζεται, όπως προαναφέρθηκε, με Πρόγραμμα  – Πρόσκληση του οικείου Περιφερειάρχη.

Η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων του υπουργείου, ενόψει της εφαρμογής των νέων τιμών ελέγχων, απέστειλε στις 12 Μαρτίου 2013 την πρώτη ενημερωτική εγκύκλιο, σε όλους τους φορείς τεχνικού ελέγχου οχημάτων (Ιδιωτικά και Δημόσια ΚΤΕΟ, Περιφερειακές Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών), αναρτώντας παράλληλα και τις νέες τιμές για τα τέλη τεχνικού ελέγχου στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου. Στις 3 Απριλίου 2013 η Υπηρεσία έστειλε εκ νέου δεύτερη αναλυτική εγκύκλιο για το εν λόγω θέμα.

Συνεπώς δεν τίθεται θέμα με το χρονοδιάγραμμα διενέργειας του τεχνικού ελέγχου των δικύκλων, ο προγραμματισμός του οποίου ανήκει στις αρμοδιότητες των Περιφερειών».

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, Απρίλιος 9th, 2013 at 11:18 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply