Αποφασισμένος να βγει Ευρώπη είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, που «αγκάλιασε» την 5η θέση και τη συμμετοχή του στα πλέι οφ, νικώντας με άνεση την ΑΕΚ με 2-0 στους Ζωσιμάδες στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Ο Κοροβέσης στο 35′ και ο Γεωργίου στο 39′ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων. Κόντρα στον Πανθρακικό θα παίξει για τη σωτηρία της η ΑΕΚ.

Στον αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» παρατάχθηκαν δύο ομάδες, αλλά από το πρώτο σφύριγμα του Γιάχου μέχρι το τελευταίο η μία ήταν απούσα από το παιχνίδι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιζε μονότερμα την ΑΕΚ, για τους παίκτες της οποίας μπορεί να πει κανείς δύο πράγματα: Ή ότι θεωρούν πως έχουν σίγουρη την κατηγορία και θα κάνουν δύο νίκες στα δύο εναπομείναντα ματς (με Πανθρακικό εντός κι Ατρόμητο εκτός) ή, πως θεώρησαν πως το ματς δεν ήταν επίσημο, αλλά φιλικό.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν μόνο δύο γκολ στο πρώτο μέρος και βάσει της εικόνας του παιχνιδιού θα μπορούσαν άλλα τόσα, απέναντι στην Ένωση που δεν είχε ούτε…μισή τελική προσπάθεια στα πρώτα 45 λεπτά. Το σκορ άνοιξε στο 35΄ ο Κοροβέσης, που βρήκε μπροστά του μπάλα την ώρα που οι αμυντικοί της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να την απομακρύνουν από τη μικρή περιοχή. Τέσσερα λεπτά μετά από ασίστ του σκόρερ του πρώτου γκολ, ο Γεωργίου πλάσαρε τον Κωνσταντόπουλο κι έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του (2-0).

Οι γηπεδούχοι έχοντας στις αποσκευές τους το «σκορ ασφαλείας» του πρώτου μέρους «κατέβασαν ταχύτητα» στο δεύτερο. Έδωσαν χώρο στους «κιτρινόμαυρους» που άρχισαν να βγαίξουν από την άμυνά τους, αλλά από τη μέση και μπροστά η ομάδα του Λίνεν…δεν βλεπόταν. Το πρώτο σουτ της ΑΕΚ στο ματς έγινε στο 55΄ από τον Γκερέιρο κι εκτός του ότι ήταν απελπιστικά άστοχο, ήταν το μοναδικό σε 90 λεπτά αγώνα. Ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία στο 76΄ να κάνει το 3-0, αλλά το απευθείας φάουλ του Ντε Βινσέντι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Αθ. Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Φεγκρούς, Τζημόπουλος, Μιχαήλ -Φουρτάδο, Πετρόπουλος, Γκερέιρο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Πάντος, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (+90΄ Γιάκος), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (80΄ Βίλα), Ίλιτς (89΄ Ντάσιος)

ΑΕΚ (Εβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος (75΄ λ.τρ. Αραμπατζής), Τσουμάγκας (46΄ Βλάχος), Τσούπρος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Φέτσης (46΄ Φουρτάδο), Ρίκκα, Γκερέιρο, Καραλής, Πετρόπουλος.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.