Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

ΔΗΜ.ΑΡ. : «Ενιαίος πόλος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία» …

Απρίλιος 8th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Από την πρώτη στιγμή η Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασε τη θέση για ενιαίο πόλο εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία, με σύμπραξη Πανεπιστημίου – ΤΕΙ -Ερευνητικών Κέντρων. Μετά από σειρά παλινωδιών και ατυχέστατων χειρισμών, το Υπουργείο Παιδείας κατέληξε στην πρόταση για «Συνομοσπονδιακό» ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, η οποία με τη σειρά της ενεργοποίησε απ’ τη μια ανακοινώσεις του τύπου«κατόπιν ενεργειών μου» κι απ’ την άλλη αντιφατικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις φοιτητών και γονέων. Η πρόταση αυτή πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί περισσότερο, για να αξιολογηθεί συνολικά.

Η ψύχραιμη αποτίμηση των εξελίξεων καταδεικνύει, ότι Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας εξασφάλισαν την προσωρινή επιβίωσή τους. Μένει να αποδειχθεί, εάν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν  και τους όρους ανάπτυξης και λειτουργίας τους στο μέλλον και την ένταξή τους σε έναν εθνικό ακαδημαϊκό σχεδιασμό.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε, ότι η πρότασή μας, για συνέργεια και διάδραση  μεταξύ εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων μπορεί και τις κατάλληλες συνθήκες να δημιουργήσει, και την επόμενη μέρα να προετοιμάσει, με ομαλότητα και ακαδημαϊσμό.

Είναι μία πρόταση, που στοχεύει στην αλλαγή και όχι στη συνέχιση της σημερινής κατάστασης.

Είναι προφανές όμως, ότι ο τρόπος εφαρμογής της είναι αυτός, που θα την δικαιώσει ή όχι. Στην κατεύθυνση της δικαίωσής της, οφείλουμε να εργαστούμε άπαντες, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Περιφερειακή Επιτροπή

Δυτικής Μακεδονίας

This entry was posted on Δευτέρα, Απρίλιος 8th, 2013 at 11:13 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply