Έχει τον τρόπο!

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως –πλέον- ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Όπως έκανε και κόντρα στην Βέροια, της οποίας επικράτησε στην Τούμπα 2-0, χάρη στα γκολ των Σαλπιγγίδη, Κλάους!

 

Δεν έχει ανάγκη να παίξει μπαλάρα, ούτε να… βγάλει μάτια για να πάρει την νίκη.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να φορτσάρει, έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Βέροιας στην Τούμπα με το τελικό 2-0 και περιμένει «στραβοπάτημα» του Αστέρα Τρίπολης για να μείνει μόνος δεύτερος.

Ανώτεροι οι Θεσσαλονικείς, με τους Σαλπιγγίδη (34’) και Αθανασιάδη (85’) να είναι οι δύο σκόρερ των νικητών, που παραμένουν αήττητοι για 9ο σερί ματς στην Σούπερ Λίγκα.

Από την άλλη, η «βασίλισσα του βορρά» μπορεί να ηττήθηκε, ωστόσο διατηρεί μια απόσταση ασφάλειας από την ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς

Ναι μεν στα… χαρτιά ο Γολιάθ ήταν ο ΠΑΟΚ και η Βέροια ο Δαβίδ, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν να φοβούνται και παρατάχθηκαν με αρκετά επιθετικό σχήμα. Αφού οι Θεσσαλονικείς ξεπέρασαν το «μούδιασμα» των πρώτων λεπτών, άρχισαν να παίρνουν τα ηνία και να δημιουργούν φάσεις, με πρωταγωνιστή τον Λόρενς. Ωστόσο το πρώτο σουτ του από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ, ενώ η βολίδα του στην συνέχεια πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Λόπεθ. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 15’ χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία με τον Ολίσε να πιάνει από κοντά την κεφαλιά και τον Λόπεθ να λέει εντυπωσιακά «όχι».

Τα επόμενα λεπτά θα ξεχαστούν γρήγορα από την μνήμη μας, αφού δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο, με την «βασίλισσα του βορρά» να κρατάει μακριά τον την εστία της τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, αν ο Μοκάκε ήταν πιο προσεκτικός και είχε κάνει καλύτερο σουτ εν κινήσει –μετά από γύρισμα του Ιωάννου- τότε ίσως να μιλάγαμε για… διαφορετική ιστορία. Και λίγο αργότερα έγινε και… επίσημα «μοιραίος» για την Βέροια. Κι αυτό γιατί ο Σαλπιγγίδης έκανε από κοντά την κεφαλιά, ο Λόπεθ προσπάθησε να απομακρύνει, όμως μπερδεύτηκε με τον Γάλλο συμπαίκτη του και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 του «Δικέφαλου του βορρά».

Η εκκίνηση του πρώτου μέρους ήταν αρκετά καλή με φάσεις του ΠΑΟΚ. Αυτή του δεύτερου όμως, ήταν ακριβώς το αντίθετο. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, έχοντας πρόβλημα στην τελική πάσα, ενώ από την άλλη, η Βέροια έδειχνε ανήμπορη να απειλήσει, με αποτέλεσμα τα πρώτα λεπτά να… φεύγουν απαρατήρητα. Ο Δώνης διέκρινε γρήγορα το επιθετικό πρόβλημα, γι’ αυτό κι έκανε διπλή αλλαγή ούτως ώστε να τονώσει την γραμμή κρούσης, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Αθανασιάδη αντί του σκόρερ Σαλπιγγίδη.

Και αποδείχθηκε κίνηση-ματ από τον τεχνικό του ΠΑΟΚ. Γιατί μπορεί αρχικά ο Κλάους να αστόχησε εις διπλούν, ωστόσο με την τρίτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδιωξε το όποιο άγχος των τελευταίων λεπτών. Ο Ολίσε πέρασε ωραία τον Αμαραντίδη, έκανε την γλυκιά σέντρα από τα αριστερά και στο 85’ ο αρχηγός των «ασπρόμαυρων» με κεφαλιά σημείωσε το 2-0, που έμεινε ως το τέλος, αφού ο Καμαρά δεν το έκανε… over στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Βέροια για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Κάτσε, Λάζαρ (65’ Φωτάκης), Ολίσε, Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης (65’ Αθανασιάδης).

Στον πάγκο: Γλύκος, Ιντζίδης, Έτο, Γεωργιάδης, Κίτσιου

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Γκιγιέρμο (64’ Ρεάνο), Μοκάκε, Μπαργκάν (70’ Καλτσάς), Ορέστες, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Ιωάννου, Μπερτίν, Ολαϊτάν, Τζημογιάννης

Στον πάγκο: Κοτταρίδης, Καλί, Μπάρμπας, Παυλίδης, Βεργώνης

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.