Οδοντίατρος στις φυλακές θέλει να γίνει ο Παπαγεωργόπουλος Ρόλο οδοντιάτρου στις φυλακές Διαβατών επιθυμεί να αναλάβει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Θέλοντας να γεμίσει τον χρόνο του και να σπάσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας μέσα στις φυλακές, ο τέως δήμαρχος σκέφτεται να επιστρέψει στο αρχικό του επάγγελμα, την οδοντιατρική, το οποίο άσκησε για λίγο πριν να μεταπηδήσει στην πολιτική.

Τις σκέψεις του αυτές τις έχει μοιραστεί με τη διεύθυνση των φυλακών, στις οποίες είναι έγκλειστος από τις 27 Φεβρουαρίου μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να δοθεί άδεια από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε ατύπως στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. του συλλόγου, χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια απόφαση, καθώς δεν υπήρξε επίσημο αίτημα εκ μέρους του τέως δημάρχου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διάθεση που εκφράστηκε από τα μέλη της διοίκησης ήταν αρνητική.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Νωρίς χθες το πρωί ο κ. Παπαγεωργόπουλος δέχθηκε την επίσκεψη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης. Το επισκεπτήριο έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Άνθιμου και αφού ο κ. Παπαγεωργόπουλος υπέβαλε τη σχετική απαιτούμενη αίτηση στη διεύθυνση των φυλακών. Η επίσκεψη του μητροπολίτη χαροποίησε ιδιαίτερα τον τέως δήμαρχο. Η συνάντηση, η οποία διήρκεσε σχεδόν μια ώρα, έγινε στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών, στο οποίο, όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαγεωργόπουλος στον συνομιλητή του, πηγαίνει σχεδόν καθημερινά κατά την ώρα του προαυλισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Άνθιμο, ο τέως δήμαρχος ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και στενοχωρημένος από την εξέλιξη που πήρε η υπόθεση της υπεξαίρεσης. Επανέλαβε στον μητροπολίτη ότι θεωρεί παντελώς άδικη για εκείνον τη δικαστική απόφαση, λέγοντας ότι εξυπηρετεί σκοπιμότητες. «Αυτή η απόφαση», φέρεται να είπε, «δεν στηρίζεται πουθενά, ούτε στα στοιχεία ούτε στις μαρτυρικές καταθέσεις, εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα». Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Μ» για τη διακίνηση 12 εκατ. ευρώ μέσω τραπεζικού λογαριασμού υπαλλήλου του δήμου, τα οποία επενδύθηκαν στο χρηματιστήριο. «Πώς είναι δυνατό ένα τόσο σοβαρό στοιχείο να εμφανίζεται λίγες μόλις ημέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου;», διερωτήθηκε ο τέως δήμαρχος.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στη δίκη του σε δεύτερο βαθμό, η οποία πιστεύει πως θα διεξαχθεί γύρω στο φθινόπωρο, «η αλήθεια θα λάμψει και θα δικαιωθώ». Ο κ. Άνθιμος, από την πλευρά του, του ζήτησε να φανεί δυνατός κι αν είναι, όπως λέει, αθώος, «ο Θεός και η δικαιοσύνη θα σου το αναγνωρίσουν».
Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, ο τέως δήμαρχος, παρά την ταλαιπωρία του, είναι ήρεμος και περνά πολλές ώρες διαβάζοντας βιβλία. Εμφανίστηκε στη συνάντηση με αθλητική περιβολή, ενώ δηλώνει ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι τον αντιμετωπίζουν με σεβασμό, όπως αναφέρει, ενώ καλή είναι η συμπεριφορά και των υπόλοιπων κρατουμένων.

Του Νίκου Ηλιάδη στη Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.