Μετά το 2-2 στο Παρίσι η ανησυχία των Καταλανών έχει να κάνει περισσότερο με τον τραυματισμό του Αργεντινού

Η Μπαρτσελόνα αγωνιά για τον Μέσι

Αποχωρώντας από το γήπεδο λόγω έντονων ενοχλήσεων στον δικέφαλο του ποδιού του κι ενώ είχε προλάβει να βάλει την Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ στον πρώτο προημιτελικό απέναντι στην Παρί σεν Ζερμέν, ο Λιονέλ Μέσι προσπαθούσε να θυμηθεί πότε ήταν η τελευταία φορά που είχε υποστεί μυϊκό τραυματισμό.

Κάποτε, αυτό ήταν συχνό φαινόμενο για τον αργεντινό σουπερστάρ, το οποίο σταμάτησε να συμβαίνει όταν ο πρώην τεχνικός της Μπάρτσα κ. Πεπ Γκουαρδιόλα τον έπεισε να αλλάξει τη διατροφή του και να τρώει πολύ περισσότερο ψάρι. Η τελευταία φορά που ο Μέσι υπέστη θλάση κατεγράφη στις 4 Μαρτίου του 2008! Πέρασαν πέντε χρόνια (παρά δύο ημέρες!) για να του συμβεί ξανά στο Παρίσι.

Μολαταύτα η ισπανική ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει την απώλεια του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο και να φύγει με το 2-2 από τη Γαλλία, αποτέλεσμα το οποίο μάλλον την αδικεί καθώς το πρώτο τέρμα της Παρί σημειώθηκε από θέση οφσάιντ ενώ το δεύτερο οι Καταλανοί το δέχθηκαν στις καθυστερήσεις του αγώνα μετά από… καραμπόλα.

Σε κάθε περίπτωση στη Βαρκελώνη αγωνιούν για το αποτέλεσμα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί σήμερα (3/3) ο Μέσι από το οποίο θα φανεί αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στη ρεβάνς της 10ης Απριλίου στο Καμπ Νου.

Ο  Μέσι είχε ανοίξει το σκορ στο 38′ με σουτ στην κίνηση μετά από καταπληκτική ασίστ του Ντάνι Αλβες, όμως στο ημίχρονο ο Αργεντινός αντικαταστάθηκε από τον Σεσκ Φάμπρεγας.

Η Μπάρτσα προηγήθηκε για δεύτερη φορά στο 89′ με εκτέλεση του Τσάβι σε πέναλτι που κέρδισε ο Αλέξις Σάντσες.

Οι Καταλανοί ισοφάρισαν σε 1-1 με γκολ-οφσάιντ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ενώ το 2-2 σημειώθηκε στο 94′ με σουτ του Μπεζ Ματουιντί το οποίο κόντραρε και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα του Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος πάντως φέρει επίσης μερίδιο ευθύνης.

Εκτός του Κάρλες Πουγιόλ (τραυματίας) και ενδεχομένως του Μέσι, από την ρεβάνς θα απουσιάσει και ο Χαβιέρ Μαστσεράνο, που επίσης αποχώρησε λαβωμένος από το Παρίσι και ενδέχεται να μείνει εκτός δράσης ως κα 6 εβδομάδες!. Μία πολύ σημαντική απώλεια θα έχει και η Παρί, καθώς ο σκόρερ της δεύτερης ισοφάρισης, Ματουιντί, συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Αρναούτογλου Βαγγέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.