Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Απρίλιος 3rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πραγματοποιούνται έρευνες υποθέσεων κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για αιρετούς της Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςΈρευνες για αιρετά πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες βρίσκονται στην φάση της επεξεργασίας τραπεζικών δεδομένων, πραγματοποιεί η Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ για τους ελέγχους το μήνα Μάρτιο, η ΕΔ Αθηνών διερευνά επίσης υπόθεση, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για φυσικά πρόσωπα που αγοράζουν χρυσό από τράπεζες.

Επίσης, συνεχίζονται οι έλεγχοι, βάσει εισαγγελικών παραγγελιών, για την διερεύνηση τυχόν αδικημάτων φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες:

1) Λίστα Ελλήνων καταθετών, στο κατάστημα της τράπεζας HSBC Γενεύης (Λίστα Λαγκάρντ)

2) Ακίνητα Ελλήνων στην αλλοδαπή,

3) Καταθέσεις Ελλήνων στο Λουξεμβούργο και

4) Αποστολές άνω των 100.000 ευρώ εμβασμάτων στο εξωτερικό, με λήψη στοιχείων από τράπεζες, προκειμένου να προσδιορισθεί η βάσει ελέγχου περιουσία και να συγκριθεί με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Επίσης, συνεχίζεται ο έλεγχος πόθεν έσχες σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες off shore, με άνοιγμα λογαριασμών στα πιστωτικά ιδρύματα και μεταβίβαση ακινήτων από off shore εταιρείες σε φυσικά πρόσωπα.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τετάρτη, Απρίλιος 3rd, 2013 at 12:51 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply