Μπλόκα στα περισσότερα οδικά δίκτυα για τον εντοπισμό του λευκού βαν με αριθμ. κυκλοφορίας ΚΡΕ 7760

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την αστυνομία της χώρας για τον εντοπισμό του λευκού βαν τύπου τρανσπόρτερ το οποίο εικάζεται πως το έχουν κλέψει οι δραπέτες που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια. Το συγκεκριμένο όχημα ανήκει σε κάτοικο της περιοχής που διατηρεί γραφείο τελετών.

Αρχικά οι δράστες προσπάθησαν να πάρουν την νεκροφόρα. Δεν είχε βενζίνη, όμως, και λίγα μέτρα μακρύτερα έμειναν από καύσιμα. Επέστρεψαν πίσω στο γραφείο τελετών και πήραν το κλειστό λευκό φορτηγάκι Φολκσβάγκεν Τρανσπόρτερ, που χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης για την αρχική μεταφορά των νεκρών. Ο ιδιοκτήτης του γραφείου είχε αφήσει τα κλειδιά στις μίζες και των δύο οχημάτων.

Το συγκεκριμένο όχημα κλάπηκε μεταξύ 10 χθες βράδυ έως και 5 σήμερα το απόγευμα, από τον Άσσο Κορινθίας. Ο αριθμός κυκλοφορίας του είναι ΚΡΕ 7760.

Τα στοιχεία του συγκεκριμένου οχήματος έχουν διαβιβαστεί σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας με επισήμανσεις προσεκτικής προσέγγισης και ελέγχου από τους αστυνομικούς. Πληροφορίες ανέφεραν ότι εντοπίστηκε ανά διαστήματα σε Θεσσαλονίκη αλλά και στην γέφυρα Καλυφτάκη στην Αθήνα, χωρίς αυτές να επιβεβαιώνονται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δραπέτες ήταν και στη Λαμία

Στο μεταξύ από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποιήθηκε η παρουσία δύο ακόμη δραπετών των Τρικάλων στην περίπτωση της απόπειρας ληστείας του οχήματος από ζευγάρι στην πόλη της Λαμίας, τρεις μέρες μετά την απόδραση.

Αποτυπώματα των νούμερο 5 και 8 του φωτογραφικού «άλμπουμ» των δραπετών που έδωσε οι ΕΛ.ΑΣ, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του παλιού κόκκινου Όπελ Ασκόνα, που είχε κλαπεί απο τα Τρίκαλα, και επέβαιναν σε αυτό πέντε άτομα. Πρόκειται για τον (Επ.) CALA (Ον) KLEMENT του PULLUMB και της ELIDA , ο οποίος γεννήθηκε την 10-06-1988 στην Αλβανία, και (Επ.) SULAJ ή SYLAJ ή BRAHA (Ον) FATOS του BEQIR ή BEGOR ή BEGIR και της NURIE ή NURIJE , ο οποίος γεννήθηκε την 24-02-1982 στην Αλβανία.

Ο 1ος μαζί με τον (Επ.) MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ (Ον) ADMIR ή KRISTAQ του AZEM ή AINET ή AINER και της MARIA , ο οποίος γεννήθηκε την 01-08-1972 στην Αλβανία, αποτελούσαν αρχηγικά μέλη της ληστρικής σπείρα που προέβαινε και σε ανατινάξεις ΑΤΜ χρησιμοποιώντας φιάλες προπανίου. Η συμμορία που εξαρθρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από την Ασφάλεια Αττικής, κατηγορήθηκε για εννέα ληστείες και απόπειρες ληστειών σε τράπεζες, από τις οποίες αφαίρεσαν ποσά που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ. Έχουν εμπλακεί σε τουλάχιστον δύο ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς, ενώ πυροβόλησαν οδηγό ταξί για να πάρουν το όχημά του μετά από ληστεία τράπεζας στην Ηλιούπολη.

Ο 2ος από τους δραπέτες που ταυτοποιήθηκαν στη Λαμία, μαζί με τον (Επ.) LIKA (Ον.) EDISON του HASIS ή HASIZ και της NAFIE , ο οποίος γεννήθηκε την 04-04-1988 στην Αλβανία, είχαν συλληφθεί την περίοδο 2011-2012 για κλοπές και ληστείες.

Όλοι είχαν έρθει στην Αθήνα

Από τις πρώτες ενδείξεις της Λαμίας, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία που είχαν προκύψει για την πορεία τους μετά την ομαδική απόδραση, θεωρούσαν ότι σχεδόν όλοι οι δραπέτες είχαν βρει καταφύγιο στην «πολυκοσμία» της πρωτεύουσας.

Αρχικά είχαν επιχειρήσει να διαφύγουν προς την Βόρεια Ελλάδα κινούμενοι προς σημεία που θα μπορούσαν να διαφύγουν προς το εξωτερικό. Οι πέντε του κλεμμένου κόκκινου Όπελ Ασκόνα, προσπάθησαν να κινηθούν προς την Καλαμπάκα. Εξαιτίας όμως των αστυνομικών μπλόκων που είχαν στηθεί στην ευρύτερη περιοχή άλλαξαν κατεύθυνση με πιθανό προορισμό την Αττική.

Σε «στάση» που είχαν κάνει στη Λαμία έξω από εργοστάσιο, τράπηκαν σε φυγή πεζοί, όταν νόμισαν ότι ο φάρος από όχημα ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας, προερχόταν από περιπολικό της αστυνομίας. Λίγη ώρα αργότερα, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο επιχείρησαν να αρπάξουν το αυτοκίνητο από ζευγάρι, με τον οδηγό όμως να βάζει όπισθεν και να καταφέρνει να διαφύγει.

Παρά τις έντονες αναζητήσεις των αστυνομικών δυνάμεων οι δράστες δεν εντοπίστηκαν. Το μεσημέρι της 25ηςΜαρτίου ο οδηγός ενός παλιού Τουότα καταγγέλλει την κλοπή του αυτοκινήτου του έξω από το νοσοκομείο Λαμίας, στην περιοχή των Γαλανέικων. Είχε ξεχάσει τα κλειδιά πάνω στη μίζα του οχήματος. Η κλοπή προσδιορίστηκε περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι δράστες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να αποσπάσουν το αυτοκίνητο του ζευγαριού, βρήκαν το παλιό όχημα με τα κλειδιά στη μηχανή και εξαφανίστηκαν με αυτό.

Αυτό το παλιό αυτοκίνητο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Στο Όπελ Ασκόνα όμως που άφησαν πίσω τους ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα των δύο δραπετών. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ χωρίς να έχουν ακόμη τα ευρήματα που να το πιστοποιούν, θεωρούν πως στο ίδιο όχημα επέβαιναν ο Μαριάν Κόλα, ο Ντρεμπάτα Λίτορ και ένας ακόμη δραπέτης.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.