Θετικά τα πρώτα δεδομένα που συνέλεξε νορβηγικό σκάφος

Ελπιδοφόρες οι έρευνες για πετρέλαιο σε Ιόνιο και Κρήτη

Θετικό για πετρέλαιο και φυσικό αέριο ήταν το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των πρώτων δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες που διεξήγαγε το σκάφος «Nordic Explorer» της νορβηγικής εταιρείας Petroleum Geo Services (PGS) στις ελληνικές θάλασσες του Ιονίου και της Νότιας Κρήτης.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, πρόκειται για μια τεράστια θαλάσσια έκταση 225.000 τ.χλμ., που εξαιρεί τις περιοχές σε Ιωάννινα, Πατραϊκό Κόλπο και Κατάκολο, για τις οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη διαγωνισμοί με βάση παλαιότερες σεισμικές έρευνες. Τα καλά νέα μετέφεραν χθες στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευάγγελο Λιβιεράτο οι δύο επιστήμονες του υπουργείου που επέβαιναν στο νορβηγικό σκάφος τους προηγούμενους μήνες, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του από το Ιόνιο μέχρι και τη Νότια Κρήτη.

«Οι πρώτες απεικονίσεις, αν και όχι ακόμη πλήρως επεξεργασμένες, αποτυπώνουν ευκρινείς και ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων», ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, γεγονός που επιβεβαιώνει πρώτη φορά και επισήμως ότι κάτι… υπάρχει στις θάλασσες του Ιονίου και της Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.