Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Ελλάδα διατηρεί τα πρωτεία στην ανεργία, ξεπερνώντας ακόμη και την Ισπανία

Απρίλιος 2nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στο ύψος – ρεκόρ του 12% η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο

Στο ύψος - ρεκόρ του 12% η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο

Στο 12% έφθασε η ανεργία στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο, σύμφωνα την Eurostat, ποσοστό που μεταφράζεται σε 19,071 εκατομμύρια ανθρώπουν χωρίς δουλειά. Πρωταθλήτρια στην ανεργία είναι η Ελλάδα, και έπειτα Ισπανία και Πορτογαλία.

Μαζί με την Κύπρο, οι τέσσερις χώρες παρουσιάζουν επίσης τη μεγαλύτερη αύξηση σε ένα χρόνο. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Eurostat, το ποσοστό της ανεργίας στους «17» ήταν το Φεβρουάριο 12%. Το αρχικό ποσοστό για τον Ιανουάριο (11,9%) είχε αναθεωρηθεί στο 12%. Σε αυτήν την περίοδο, 33.000 στην Ευρωζώνη πέρασαν στις τάξεις των ανέργων.

Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη, ξεπερνώντας ακόμα και την Ισπανία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Eurostat. Επιπλέον, στη χώρα μας έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος, ενώ κατέχει την αρνητική πρωτιά και στους νέους έως 25 ετών.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Eurostat για τη χώρα μας αφορούν το μήνα Δεκέμβριο.Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 26,4%. Δεύτερη ήταν η Ισπανία (26,3%) και τρίτη η Πορτογαλία με 17,5%. Τη χαμηλότερη ανεργία έχει η Αυστρία με 4,8%.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, Απρίλιος 2nd, 2013 at 13:21 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply