«Ελα να με πάρεις, χτυπήθηκα!», τα τελευταία λόγια της άτυχης 25χρονης στον φίλο της«Ελα να με πάρεις, χτυπήθηκα, είμαι γεμάτη αίματα». Η Κατερίνα Ζώγαλη έκανε το καθημερινό δρομολόγιο της επιστροφής στο σπίτι της στην Κόρινθο από το ξενοδοχείο στα Ισθμια όπου εργαζόταν. Η 25χρονη κοπέλα μιλούσε στο κινητό με έναν φίλο της την ώρα που μια σφαίρα από τα Καλάσνικοφ αδίστακτων ληστών οι οποίοι πυροβολούσαν προς τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν εποστρακίσθηκε στην άσφαλτο, τρύπησε τον πίσω προφυλακτήρα του πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της, στη συνέχεια τα καθίσματα και την τραυμάτισε θανάσιμα.

Πριν από τρία χρόνια, στις 16 Φεβρουαρίου του 2010, σε μια γειτονιά του Βύρωνα είχε βρεθεί σε διασταυρούμενα πυρά μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών και βρήκε τραγικό θάνατο ο 25χρονος Νικόλα Τόντι, μετανάστης από την Αλβανία, πατέρας ενός παιδιού ηλικίας μόλις 18 μηνών, ο οποίος εργαζόταν ως υδραυλικός.

Κοινό σημείο στην τραγική μοίρα της 25χρονης Κατερίνας και του συνομηλίκου της υδραυλικού ήταν ο επικίνδυνος κακοποιός, ένας από τους οκτώ δραπέτες από τις φυλακές των Τρικάλων Marian ή Eduart Kola ή Kolia, ο οποίος γεννήθηκε το 1977 στην Αλβανία. Ο συγκεκριμένος κακοποιός ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες της ληστείας σε ταβέρνα στη Μάνδρα, οι οποίοι στη συνέχεια αντάλλαξαν πυροβολισμούς με την Aστυνομία. Η τραγική κατάληξη της καταδίωξης ήταν ο θάνατος της κοπέλας.

«Ελα να με πάρεις, χτυπήθηκα!», τα τελευταία λόγια της άτυχης 25χρονης στον φίλο της

Η τραγωδία στα Ισθμια ανέδειξε ακόμη μία φορά τον υπεροπλισμό των κακοποιών και το γεγονός ότι βαρύς οπλισμός περιέρχεται στα χέρια συμμοριών τόσο εύκολα όσο μπορεί κάποιος ν’ αγοράσει τσιγάρα. Το χαρακτηριστικό των συμμοριών πλέον είναι ότι ακόμη και για ληστείες σε ψιλικατζίδικα ή περίπτερα – όπως συνέβη στην περίπτωση των ληστών που σκότωσαν στη συνέχεια τους δύο αστυνομικούς στον Ρέντη – έχουν Καλάσνικοφ τα οποία δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν. Και τώρα, στην ταβέρνα στη Μάνδρα, οι ληστές μπήκαν πάνοπλοι για να πάρουν τα ελάχιστα χρήματα που είχε ο ιδιοκτήτης στην τσέπη και στο ταμείο του.

Ο 36 χρόνων αλβανός δραπέτης είχε χαρακτηρισθεί από την αρχή ως ένας από τους πιο σκληρούς και αδίστακτους από την ομάδα των κρατουμένων της αιματηρής ένοπλης απόδρασης από τις φυλακές των Τρικάλων. Αποτύπωμα του Κόλια το οποίο βρέθηκε στην ταβέρνα που λήστεψε μαζί με τους συνεργούς του – τουλάχιστον δύο ενώ μαρτυρίες αναφέρουν και τρίτο – αποδεικνύει ότι πήρε μέρος στην ένοπλη ληστεία και στην αιματηρή καταδίωξη που ακολούθησε.

Παρατημένο σε ερημική αγροτική περιοχή στον Σολομό Κορινθίας βρέθηκε χθες το κλεμμένο τζιπ του ιδιοκτήτη της ταβέρνας που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι ληστές μετά την επιδρομή στο κατάστημα.

Ειδικοί της Αστυνομίας ερευνούν εξονυχιστικά το τζιπ προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία και για τους υπόλοιπους δράστες της ένοπλης ληστείας και της καταδίωξης.

Συνεργοί του αλβανού κακοποιού στη ληστεία δεν αποκλείεται να είναι κάποιοι από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Δεν αποκλείεται όμως να είναι μέλη της συμμορίας που είχε και διέπραττε ληστείες πριν από τη σύλληψή του. Στη συμμορία μετείχαν, όπως είχε γίνει γνωστό τότε, τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα τα οποία δεν είχαν συλληφθεί.
Η πορεία του Κόλια στη βαριά παρανομία αρχίζει τον Νοέμβριο του 2009, όταν οπλισμένος με χειροβομβίδα είχε αποδράσει από το Αστυνομικό Τμήμα της Θήβας κατά τη μεταγωγή του από τις φυλακές Γρεβενών όπου κρατούνταν για ληστεία.

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2010, στο Μαρούσι, ο ίδιος και συνεργός του επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που τους σταμάτησαν για έλεγχο, τους αφόπλισαν και διέφυγαν με τον οπλισμό τους. Η παγίδα που έστησε η Αστυνομία την επόμενη ημέρα στην περιοχή του Βύρωνα μετέτρεψε τη γειτονιά σε πεδίο μάχης. Οι δύο κακοποιοί για να διαφύγουν έριξαν πέντε χειροβομβίδες και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 25χρονου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.