Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΗΠΑ: 35.000 άνθρωποι στο Λευκό Οίκο για τη γιορτή των πασχαλινών αυγών

1 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η εκδήλωση χρονολογείται από το 1878, όταν πρόεδρος ήταν ο Ράδερφορντ Β Χέιγς

ΗΠΑ: 35.000 άνθρωποι στο Λευκό Οίκο για τη γιορτή των πασχαλινών αυγών

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του θα υποδεχθούν περισσότερους από 35.000 ανθρώπους στο κήπο του Λευκού Οίκου για την ετήσια παραδοσιακή αναβίωση της γιορτής των αυγών του Πάσχα.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, άνθρωποι από κάθε μία από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ αναμένεται να συμμετάσχουν στην ημέρα της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, για οικογένειες με μικρά παιδιά, ένα γεγονός που διαρκεί περισσότερο από ένα αιώνα.

Η ημέρα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως αθλήματα και μαγειρική με στόχο να ενισχυθεί η εκπαίδευση των οικογενειών στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Κύριο θέμα της τελετής το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις πρόσφατες δραστηριότητες της Μισέλ Ομπάμα θα είναι: «Να είσαι υγιής, να είσαι δραστήριος, να είσαι ο εαυτός σου».

Η εκδήλωση χρονολογείται από το 1878, όταν ο πρόεδρος Ράδερφορντ Β Χέιγς πρώτος επέτρεψε στα παιδιά να «κυλήσουν» τα αυγά στο Λευκό Οίκο. Η εκδήλωση ακυρώθηκε λίγες φορές από τότε, κυρίως λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με την περιγραφή της εκδήλωσης στην η ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου αυτή μεταφέρθηκε σε άλλα αξιοθέατα της Ουάσιγκτον.

ΔΟΛ

This entry was posted on Δευτέρα, 1 Απριλίου, 2013 at 23:13 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply