Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ζέττα Μακρή: Ο Νάκος δε θα επέτρεπε να με διώξουν από την κηδεία του…

Απρίλιος 1st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τι δηλώνει η βουλευτής της ΝΔ Ζέττα Μακρή για το γεγονός ότι ήταν ανεπιθύμητη στην κηδεία του αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου στο Βόλο

Ο Θανάσης ο Νάκος δε νομίζω ότι θα το επέτρεπε αυτό που έγινε. Το γύρισαν πίσω το στεφάνι που έστειλα, ζήτησα να ανάψω ένα κερί, με κόπο το κατάφερα και αυτό”, είπε η βουλευτής της ΝΔ Ζέττα Μακρή για το γεγονός ότι ήταν ανεπιθύμητη στην κηδεία του αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου στο Βόλο.

Μιλώντας στον Alpha 9.89, η κα Μακρή σημείωσε πως “για έναν άνθρωπο που επί είκοσι χρόνια εκπροσωπούσε τον νομό είναι τουλάχιστον ύβρις να μην πήγαινα να τον αποχαιρετήσω”.

“Είχαμε σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με τον Νάκο, εδώ στο Βόλο είναι έντονα τα πράγματα. Ο Νάκος ήταν πάντα πρώτος και εγώ πάντα δεύτερη, εάν του είχα κόψει το δρόμο ίσως να το καταλάβαινα όλο αυτό”, είπε ενώ σημείωσε πως ειδοποιήθηκε δύο ώρες μετά τον θάνατό του από την οικογένειά του ότι δεν θα ήταν καλό να κάνει κάποια δήλωση.

Σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ“, η απομάκρυνση της κ. Μακρή από την κηδεία μπορεί να εξέπληξε, αλλά δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για την τοπική κοινωνία. Η ανοικτή διαμάχη ανάμεσα στα δύο κεντρικά στελέχη της ΝΔ στη Μαγνησία ήταν πολυετής και την γνώριζαν σχεδόν όλοι οι Βολιώτες. Ισως αγνοούσαν όμως το βάθος της σύγκρουσης. Όπως αναφέρουν τοπικοί κομματικοί παράγοντες, η διαμάχη κορυφώθηκε την τελευταία πενταετία αλλά σοβούσε από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας όταν ακόμη η ΝΔ βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Το 2000 ο εσωκομματικός ανταγωνισμός ευνόησε τον Νάκο και τη Μακρή και άφησε εκτός Βουλής τον Γιώργο Σούρλα. Η Μακρή επανεξελέγη το 2004, αλλά απέτυχε το 2007. Και σε αυτή τη δεύτερη θητεία ο πόλεμος φούντωσε σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο ξεφεύγοντας από τα όρια του νομού.

Ο Θανάσης Νάκος βρέθηκε στο στόχαστρο καταγγελιών και μηνυτήριων αναφορών, που αποτέλεσαν και λαϊκό ανάγνωσμα μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, για τη δράση της τεχνικής εταιρείας που διατηρούσε στον Βόλο. Οι φίλοι του εκλιπόντος έδειχναν ανοιχτά ως υποκινήτρια τη Ζέττα Μακρή.

Πλήθος ερωτηματικών άρχισαν να συνοδεύουν την ένταξη στο σχέδιο πόλης μιας έκτασης στη Γατζέα Μαγνησίας που ανοικοδόμησε η εταιρεία Νάκου. Την ένταξη ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στον βουλευτή που εκλήθη να καταβάλει πρόστιμα για τη διατήρηση αυθαιρέτων. Ακολούθησε διαμάχη για την ανέγερση ξενοδοχείου σε οικόπεδο του δήμου που είχε αποχαρακτηρισθεί από τον τότε δήμαρχο Κυριάκο Μήτρου. Ολα αυτά εγκλώβισαν τον Θανάση Νάκο σε αντιδικίες ετών ενώ αποτέλεσαν βασικά πολεμοφόδια των αντιπάλων του.

News247.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Απρίλιος 1st, 2013 at 18:26 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply