Βαλ' τε μέσα τον Καντονά...Όποιος περίμενε… ντέρμπι απόψε στο Καραϊσκάκη, απογοητεύτηκε.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, σε ένα κακό παιχνίδι, χωρίς φάσεις και ρυθμό. Καλύτερο… σημείο στο Φάληρο η παρουσία του Ερίκ Καντονά.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός έχοντας και την βοήθεια του κόσμου του ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και πίεσε από το πρώτο λεπτό τον ΠΑΟΚ, ώστε να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ. Η πρώτη φάση για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο 5ο λεπτό, όταν ο Αμπντούν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά είδε τη μπάλα να περνάει άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 9’, ο Βλαχοδήμος, μετά από κεφαλιά πάσα του Μανιάτη, έκανε από τα δεξιά το σουτ, αλλά ο Ιτάνζ ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε τη μπάλα.

Τα λεπτά περνούσαν στο ντέρμπι και ο Ολυμπιακός διατηρούσε το… πόδι κολλημένο στο γκάζι αυξάνοντας την πίεση στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο «δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να απορροφήσει την πίεση των «ερυθρόλευκων», με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν απειλητικές στιγμές μπροστά στην εστία του Ιτάνζ.

Στο 23ο λεπτό ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει, με τον Καμαρά να δοκιμάζει το σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα, όμως, να περνάει λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μέγερι και να καταλήγει άουτ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα στο 35’ ο Καμαρά να κάνει ένα ακόμη σουτ έξω από την περιοχή και τη μπάλα να καταλήγει, όμως, άουτ.

Ο Ολυμπιακός στο 37’ έχασε ευκαιρία με τον Τζεμπούρ να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μασάντο, αλλά ο Ιτάνζ μπλόκαρε τη μπάλα. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στους «ερυθρόλευκους», με τον Χολέμπας στο 39’ να εκτελεί απευθείας φάουλ, τον Ιτάνζ να αποκρούει εντυπωσιακά στη γωνία του και στη συνέχεια τον Βλαχοδήμο κάνει τη σέντρα, τον Τζεμπούρ να πιάνει την κεφαλιά, με τη μπάλα, όμως, να περνάει άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να είναι η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να πιέσει για το γκολ. Στο 57’ ο Ολίσε έκανε το σουτ από τα αριστερά, με τη μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου, με τον Λόρενς να κάνει το σουτ από τα δεξιά και τον Μέγερι να αποκρούει εντυπωσιακά στη γωνία του.

Στο 65ο λεπτό ο Γιώργος Δώνης εκνευρισμένος κλώτσησε με δύναμη μία μπάλα που βρέθηκε στον πάγκο του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης να τον αποβάλει. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αυξήσει την πίεση προς την εστία του ΠΑΟΚ και στο 68’ η μπάλα μετά από πάσα του Φετφατζίδη έφτασε στα δεξιά στον Μασάντο, ο οποίος σούταρε, με τον Ιτάνζ να αποκρούει με υπερένταση.

Στο τελευταίο 20λεπτο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να φτάσουν σε κάποιο γκολ, χωρίς όμως να δημιουργηθεί η μεγάλη φάση στο ντέρμπι. Στο 85’ ο Μήτρογλου μετά από κόρνερ του Χολέμπας έπιασε την κεφαλιά, η οποία όμως, πέρασε άουτ. Ο Καμαρά έχασε για τον ΠΑΟΚ καλή ευκαιρία στο 88’, όταν μπήκε από τα αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάρα πολύ άουτ. Το 0-0 ήταν αυτό που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο ντέρμπι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Χολέμπας, Κοντρέρας, Μανωλάς, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (70’ Φουστέρ), Βλαχοδήμος (60’ Φετφατζίδης), Αμπντούν (79’ Μήτρογλου), Τζεμπούρ

Στον πάγκο: Κάρολ, Μοδέστο, Παπαδόπουλος, Γκρέκο

ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Ολίσε (77’ Βούκιτς), Κάτσε, Λόρενς, Καμαρά (90+3’ Ρομπέρ), Σαλπιγγίδης (73’ Φωτάκης), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γλύκος, Ιντζίδης, Κίτσιου, Έτο

Άλκης Κακολύρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.