Νόστιμη… σουπίτσαΜια κανονική ΑΕΚ δεν έχει δικαίωμα να μένει ικανοποιημένη όταν δεν νικά. Πριν ξαναγίνει κανονική όμως, η «Ένωση» πρέπει να επιβιώσει.  Με μόνο πράγμα αυτό στο μυαλό της, λοιπόν, η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν έμεινε στο 0-0 με τον Λεβαδειακό.

Η φανερή προτεραιότητα των δυο ομάδων στο να μη χάσουν έφερε κακό ματς στη Βοιωτία, αλλά από έναν πολύτιμο πόντο σε αμφότερους.

Κάτι που μοιάζει δίκαιο, λαμβάνοντας υπόψη πως η «Ένωση» είχε την υπεροχή, αλλά και οι γηπεδούχοι δοκάρι στο 16’ με τον Χοσέμι.

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις -βάσει των όσων δοκίμαζε στις προπονήσεις της εβδομάδας- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός επιβεβαίωσε την πρόθεση να ξεκινήσει βασικό τον Ανάκογλου (στη θέση του τιμωρημένου Γκερέιρο) και να ξεκινήσει τον Τσουκαλά -και όχι τον Βλάχο- στο δεξί άκρο της άμυνας. Με αυτά τα δεδομένα, το 4-4-2 με ρόμβο παρατάχθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Τσουκαλάς. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μητρόπουλος, μπροστά του οι Ρίκκα-Κορδέρο, επιτελικός ξεκίνησε ο Ανάκογλου και δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Φούντας και Πετρόπουλος.

Το ματς

Για παιχνίδι που μπορούσε να την ξυπνήσει οριστικά σχεδόν απ’ τον «εφιάλτη» που ζει από την αρχή της χρονιάς, η ΑΕΚ μπήκε πολύ υπνωτισμένη στο γήπεδο. Και χρειάστηκε ένα ισχυρό… σκούντηγμα από τον Λεβαδειακό για ν’ ανασκουμπωθεί. Τόσο ισχυρό, όσο η κεφαλιά του Χοσέμι στο 16’ (έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πόι) που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.

Κάπου εκεί η «Ένωση» συνειδητοποίησε ότι… παραήταν επιφυλακτική. Ότι έδινε δικαιώματα (που δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε ο Βασιλείου λίγο αργότερα με κοντινό σουτ) σ’ έναν αντίπαλο που δεν ήταν ανώτερος. Και με τον εξαιρετικό Ανάκογλου να δίνει το σύνθημα (εκτέλεση φάουλ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κυριακίδης) ήλεγξε σταδιακά το ματς. Όχι αρκετά για να σφυροκοπήσει τους Βοιωτούς, αλλά αρκετά για να μοιάζει πολύ πιθανότερο ότι θα σκοράρει αυτή -παρά εκείνοι.

Μ’ ένα εφιαλτικό deja vu ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για την ΑΕΚ. Όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου λοιπόν, η μπάλα «ζωντάνεψε» στα χέρια του Κωνσταντόπουλου σε μια ακίνδυνη σέντρα. Όπως και ο Ναπολεόνι (τότε), ο Ροτζέριο περίμενε να εκμεταλλευτεί το δώρο. Ευτυχώς για την «Ένωση» όμως ο Τσουμάγκας διέκοψε τις… ομοιότητες κι έδιωξε τον κίνδυνο. Αρκετά μακριά για να μην ξαναπλησιάσει για ώρα στην περιοχή της ΑΕΚ.

Το θέμα ήταν όμως ότι κι εκείνη δεν είχε κατασκηνώσει ακριβώς στην αντίπαλη. Και όσο περνούσε η ώρα, έδειχνε όλο πιο φανερά (κι εκείνη) ότι συμβιβάζεται με την ισοπαλία. Εκτός από μια κεφαλιά του Κουτρουμπή λοιπόν (που έφυγε λίγο έξω) καμία άλλη φάση δεν έβαλε σε… κίνδυνο το 0-0. Και οι εκούσιες αποβολές των Φούντα και Χοσέμι στις καθυστερήσεις έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα της… σκοπιμότητας για τον έναν πόντο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Κυριακίδης, Μεντί, Λισγάρας, Χοσέμι, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Ακόστα, Ροτζέριο (76’ Καγιεχόν), Πόι, Βασιλείου

Στον πάγκο έμειναν οι: Κασμερίδης, Μαχαίρας, Μπουμάλ, Νικολακάκης, Γεωργίου, Ρομέου

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Ρίκκα (90’ Φουρτάδο), Κορδέρο, Ανάκογλου (82’ Φέτσης), Φούντας, Πετρόπουλος (88’ Σταματής)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Βλάχος, Τσούπρος, Καραλής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

 

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.