Λιποθύμησε με το… καλημέραΟι «πράσινοι» πλήρωσαν το νωθρό τους ξεκίνημα, στη συνέχεια έπαιξαν μονότερμα τους Κρητικούς, όμως με εξαίρεση τον συγκινητικό Ζέκα, δεν είχαν παίκτη με τη θέληση, το πείσμα και το καθαρό μυαλό που θα μετουσίωνε τη συντριπτική κατοχή μπάλας σε γκολ.

Για χέρι του Ποτουρίδη φώναξαν οι γηπεδούχοι, ακούσιο το θεώρησε ο Τριτσώνης.

Σε κακό δαίμονα του «τριφυλλιού» εξελίσσεται ο Πλατανιάς που έκανε το «δύο στα δύο» στο πρωτάθλημα και έχει να υπερηφανεύεται και για την πρόκριση στο Κύπελλο. Δεν πανηγύρισε το γκολ της μεγάλης νίκης που σώζει μια κατηγορία ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Το ματς

Λες και δεν ήξεραν πως ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ηττηθεί 2-1 από τον ΟΦΗ και πως με νίκη θα τον έπιαναν στην 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ… Λες και δεν είχαν «καεί» ήδη στο ματς του πρώτου γύρου από τον Πλατανιά… Λες και δεν είχε προηγηθεί το «κάζο» από τους Κρητικούς και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο…

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο ΟΑΚΑ δίχως να έχουν τίποτα από τα παραπάνω κατά νου και –-μοιραία- πριν καλά-καλά πατήσουν χορτάρι είδαν τον Ναζλίδη να πετάγεται από αυτό και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη.

Αυτή η εξέλιξη καθόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό και την εικόνα του αγώνα από εκεί και πέρα. Συντριπτική κατοχή μπάλας από τους γηπεδούχους, διπλή ζώνη άμυνας από τους φιλοξενούμενους, που έχοντας κάνει τη… δουλειά τους, απλά περίμεναν μήπως ερχόταν μία νέα στιγμή αδράνειας του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» αφού ξεπέρασαν το σοκ, είναι αλήθεια πως προσπάθησαν. Οι συγκινητικές ενέργειες του Ζέκα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και η ποιότητα με τις εμπνεύσεις του Μαυρία δεν στάθηκαν, όμως, στοιχεία αρκετά για να καλύψουν το κενό που δημιουργούσε από τη μέση και μπροστά η υποτονική παρουσία των δύο Ισπανών (Τοτσέ και Γιοκίν).

Αυτό διαπίστωσε και ο Φάμπρι βγάζοντας στο ημίχρονο τους δύο συμπατριώτες του και περνώντας στον αγώνα Φιγκερόα και τον ξεχασμένο Κουΐνσι, ελπίζοντας να πάρει το κάτι παραπάνω, που μόνο η αυτοθυσία του Ζέκα πρόσφερε στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Πλατανιά –παρά τις φωνές του Άγγελου Αναστασιάδη για το αντίθετο- κατέφυγαν σε τακτική… χελώνας. Δηλαδή έμειναν κλεισμένοι στο «καβούκι» και με συνεχή λάθη απλά δώριζαν την μπάλα στους «πράσινους». Αποτέλεσμα; Κατοχή μπάλας επιπέδου… Μπαρτσελόνα για το «τριφύλλι», αλλά όχι και μετουσίωσή της σε κλασικές ευκαιρίες και –πολύ περισσότερο- σε γκολ.

Καθώς περνούσε η ώρα, το φάντασμα που εμφανίζεται στο ΟΑΚΑ και «κλέβει» βαθμούς από τον Παναθηναϊκό φέτος έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του. Αποκαμωμένοι και βραχυκυκλωμένοι οι «πράσινοι», δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν καν σε υποψία κλασικής ευκαιρίας (παρά τις πάρα πολλές τελικές) και μοιραία υποτάχθηκαν στην «κατάρα» που συνοδεύει τα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια τους.

Μοναδική εξαίρεση, η φάση του Κουΐνσι στο 82’ (τουλάχιστον κινητικός ο Γκανέζος, σε αντίθεση με τον Φιγκερόα που δεν ακούμπησε μπάλα), αλλά η αλήθεια είναι πως αν δεν υπήρχε η φανταστική απόκρουση του Καρνέζη σε χτύπημα φάουλ του Ποτουρίδη, το 0-2, έστω από το πουθενά στη μοναδική τελική του Πλατανιά στο δεύτερο ημίχρονο, θα ήταν γεγονός.

Ο φωτεινός πίνακας όμως, δεν έδειξε τίποτα από τα δύο, αλλά 0-1 και χάρη σε αυτό οι Κρητικοί έφτασαν σε ένα τεράστιο διπλό και ουσιαστικά μπορούν να πανηγυρίζουν από σήμερα την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία, καθώς με 33 βαθμούς θα πρέπει να συμβούν τρελά πράγματα για να αλλάξει αυτό.

Στο τέλος ο Φάμπρι είπε μια μεγάλη αλήθεια, τονίζοντας πως στο τωρινό ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν υπάρχουν παίκτες με τα «κοχόνες» που απαιτούνται για να βελτιωθεί η κατάσταση. Δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος και ιδιαίτερα φίλος μιας ομάδας που την έχει δει να γράφει στο παρελθόν ιστορία που μπορεί να διαφωνήσει…

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Βιτόλο, Ζέκα, Καζιγιάμα, Μαυρίας (69’ Ντίνας), Γιοκίν (46’ Κουΐνσι), Τοτσέ (46’ Φιγκερόα).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Λαγός, Χουχούμης, Βελάσκες.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κηπουρός, Δημήτρης, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μπέλιτς (40’ Δέντσας), Ναζλίδης, Αγκιλέρα, Τέτε (61’ Μαραγκουδάκης), Στόλερ, Γιάννου (71’ Γιακουμάκης).

Στον πάγκο: Ζαλουντοκ, Κουρτεσιώτης, Μιρτσέτα, Ονιέμα.

Νικόλας Ακτύπης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.