Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

5ετής άδεια παραμονής σε όσους αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα

29 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 

5ετής άδεια παραμονής σε όσους αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα

Με δέλεαρ τη χορήγηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα για πέντε χρόνια η κυβέρνηση επιδιώκει να προσελκύσει επενδυτές ακινήτων από χώρες εκτός Ε.Ε. ακινήτων αλλά και παραθεριστές.

Πιο συγκεκριμένα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ορίζεται ότι με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης χορηγείται άδεια διαμονής για πέντε χρόνια σε υπήκοο τρίτης χώρας εφόσον είναι ιδιοκτήτης ακινήτων αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Το ίδιο δικαίωμα αποκτούν και όσοι θέλουν να κάνουν διακοπές με τη μέθοδο της χρονομεριστικής ή και της απλής μίσθωσης και αυτό αποδεικνύεται με σύμβαση τουλάχιστον 10ετούς διάρκειας. Ο παραθεριστής θα πρέπει να έχει νοικιάσει είτε σε ξενοδοχειακό κατάλυμα ή σε τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες αλλά και σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα.

Και για αυτές τις περιπτώσεις το συμβατικό τίμημα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 250.000 ευρώ. Άδεια διαμονής μπορούν να αποκτήσουν επίσης και τα μέλη των οικογενειών των επενδυτών ή των παραθεριστών.

Χρήστος Κολώνας

This entry was posted on Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2013 at 20:21 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply