Δεύτερη νοσηλευτική διημερίδα διοργανώνει η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Μποδοσάκειο νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, με θέμα «Με τελικό στόχο την υγεία»

Οι εργασίες της διημερίδας φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Ιωάννου Resort και ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή, το πρωί στις 9, με εγγραφή των συμμετεχόντων νοσηλευτών που αναμένονται από όλη τη Χώρα.

Η διημερίδα, όπως τόνισε η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Μποδοσάκειου, Άννα Κωνσταντινίδου, θα μοριοδοτηθεί με 10 μεταπτυχιακές μονάδες, ενώ η τιμή συμμετοχής των νοσηλευτών στη διημερίδα ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Η κ. Κωνσταντινίδου δήλωσε ότι η δεύτερη Νοσηλευτική διημερίδα του Μποδοσάκειου νοσοκομείου πραγματοποιείται σε μια ρευστή και δύσκολη

για όλους μας συγκυρία. Η στέρηση πόρων και η συμπίεση του έμψυχου υλικού καταγράφονται πια σταθερά σαν οι δύο κύριες και εμμένουσες αρνητικές συνιστώσες του χώρου. «Παρ’ όλα αυτά το ενδιαφέρον όλων για βελτίωση και προαγωγή των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας μας οδήγησαν στην πραγματοποίηση της 2ης Νοσηλευτικής Διημερίδας».

Η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Μποδοσάκειου σημείωσε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες νοσηλευτικές διοργανώσεις που γίνονται από νοσοκομεία της περιφέρειας, ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι στην περσινή διημερίδα του Μποδοσάκειου συμμετείχαν 800 νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα (798 για την ακρίβεια!)

Ανέφερε επίσης ότι η φετινή νοσηλευτική διημερίδα καλύπτει όλο το φάσμα της νοσηλευτικής επιστήμης, καθώς η νοσηλευτική επιστήμη, όπως όλες οι επιστήμες υγείας, πρέπει να συμμετέχει ενεργά στην απόκτηση νέων γνώσεων και εμπειριών, καθώς η διαδικασία της δια βίου μάθησης είναι πλέον αναγκαιότητα.
Σημειωτέον ότι στη διάρκεια της νοσηλευτικής διημερίδας θα παρουσιαστούν 150 ομιλίες- εισηγήσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της επιστήμης της νοσηλευτικής.

Η διημερίδα είναι διαρθρωμένη σε 10 θεματικές ενότητες, τις ακόλουθες: Διαπολιτισμική- Κοινοτική Νοσηλευτική, Παθολογική Νοσηλευτική, Ψυχιατρική Νοσηλευτική, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Μαιευτική- Παιδιατρική Νοσηλευτική, Χειρουργείο- Χειρουργική Νοσηλευτική, ΤΕΠ- Αναισθησιολογικό- Ιατρείο Πόνου, Ογκολογική Νοσηλευτική, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Καρδιολογική Νοσηλευτική.

Επίσης το Σάββατο στην αίθουσα «Αλέξανδρος» του ξενοδοχείου Ιωάννου Resort θα λειτουργήσει “Κλινικό Φροντιστήριο” με θέμα «Κεντρικοί Φλεβικοί Καθετήρες. Σύγχρονα Πρωτόκολλα χρήσης και ολοκληρωμένη Νοσηλευτική Φροντίδα».

Η κ. Κωνσταντινίδου ανέφερε επίσης ότι η οργανωτική και επιστημονική επιτροπή θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να δημιουργήσουν τις καλύτερες συνθήκες για όσο το δυνατόν ευχάριστη και ωφέλιμη παρουσία όλων των συμμετεχόντων τόσο στον χώρο της διημερίδας όσο και στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.