Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κέρδισε η ΦΑΓΕ τη δίκη για το “greek yoghurt”

29 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Απαγορεύτηκε σε αμερικανική εταιρεία να επικαλείται ελληνική καταγωγή του προϊόντος

Κέρδισε η ΦΑΓΕ τη δίκη για το ''greek yoghurt''

Κέρδισε ο όμιλος της ΦΑΓΕ την δίκη με την αμερικανική εταιρεία Chobani στα βρετανικά δικαστήρια, σχετικά με την σήμανση «greek yogourt» στην συσκευασία του στραγγιστού γιαουρτιού που διακινείται στη βρετανική αγορά. Ως εκ τούτου ο αμερικανικός όμιλος δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί την αναγραφή του greek yogourt», αλλά το «greek style yoghurt».

Με απόφαση του βρετανικό δικαστήριο χαρακτήρισε ως παραπλανητική την επισήμανση «ελληνικό γιαούρτι» που…χρησιμοποιούσε στις συσκευασίες των γιαουρτιών της η εταιρεία Chobani, σημειώνοντας παράλληλα ότι προκαλεί σύγχυση στους καταναλωτές.

«Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα της ΦΑΓΕ. Συγκεκριμένα δέχτηκε το αίτημα της ΦΑΓΕ για εκτεταμένη παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και απέρριψε την ανταπαίτηση του Chobani για υποτιθέμενη συκοφαντική εμπορική δυσφήμιση» σημειώνει η διοίκηση της εταιρείας ΦΑΓΕ τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα τη νίκη της στην Αγγλία για το Ελληνικό γιαούρτι.

Επίσης το δικαστήριο διέταξε και μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρίας Chobani, περιορίζοντας ταυτόχρονα την συγκεκριμένη εταιρία από την εμπορία οποιουδήποτε γιαουρτιού ως Ελληνικό γιαούρτι, εκτός και εάν αυτό είναι ή περιέχει γιαούρτι που παράγεται στην Ελλάδα.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι μόνο γιαούρτι το οποίο παράγεται στην Ελλάδα σύμφωνα με μέθοδο στράγγισης η οποία έχει ως αποτέλεσμα να είναι το γιαούρτι σε υφή πυκνό και κρεμώδες, μπορεί να ονομάζεται Ελληνικό γιαούρτι στο Ηνωμένο Βασίλειο» τονίζει η διοίκηση της ΦΑΓΕ.

Η απόφαση αυτή του βρετανικού δικαστηρίου στο οποίο είχε προσφύγει η ΦΑΓΕ τον περασμένο Νοέμβριο ακολουθεί μια σειρά από άλλες βρετανικές δικαστικές υποθέσεις παραβίασης πνευματικής ιδιοκτησίας όπως αυτές της Σαμπάνιας, της Ελβετικής σοκολάτας και της Βότκα, στις οποίες τώρα προστίθεται και αυτή για το Ελληνικό γιαούρτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ελληνικός όμιλος προηγουμένως είχε κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Choban.

ΔΟΛ

This entry was posted on Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2013 at 23:48 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply