Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιστρέφουν τα κεφτεδάκια στο μενού των ΙΚΕΑ

Μάρτιος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΦΕΤ

Επιστρέφουν τα κεφτεδάκια στο μενού των ΙΚΕΑ

Επιστρέφουν στο μενού των ΙΚΕΑ τα κεφτεδάκια, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΙΚΕΑ Housemarket Hellas, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων από τον ΕΦΕΤ στο εν λόγω προϊόν, διαπιστώθηκε ότι όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά σε ίχνη κρέατος αλόγου και ασφαλή για κατανάλωση. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι σύντομα θα παραλάβει και θα διαθέσει προς πώληση νέες παρτίδες του προϊόντος «κεφτεδάκια», η σύσταση των οποίων έχει διασφαλιστεί με τους πρόσθετους ελέγχους DNA από την ΙΚΕΑ Ιnternational.

Ειδικότερα, η ΙΚΕΑ Housemarket Hellas, επισημαίνει τα εξής: «Η ΙΚΕΑ Housemarket Hellas, από την πρώτη στιγμή, που ανιχνεύθηκε στην Τσεχία ίχνος κρέατος αλόγου σε δείγματα από κατεψυγμένα «κεφτεδάκια» συγκεκριμένου προμηθευτή από τη Σουηδία, προέβη άμεσα σε προληπτική διακοπή πωλήσεων των προϊόντων στην Ελλάδα με δική της πρωτοβουλία. Τα προϊόντα αυτά φυλάσσονται κατεψυγμένα, μέχρις ότου βρεθεί η βέλτιστη διαδικασία διαχείρισης, σύμφωνα με την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η ΙΚΕΑ Housemarket Hellas, σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να διαθέσει προς πώληση αυτά τα προϊόντα, επειδή θέλει να είναι βέβαιη ότι ανταποκρίνονται πλήρως στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών με βάση και τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές της ΙΚΕΑ International. Ως εκ τούτου, αν και είναι αρνητικά σε ίχνη κρέατος αλόγου και ασφαλή για κατανάλωση, όσοι καταναλωτές επιθυμούν μπορούν να τα επιστρέψουν στα καταστήματα ΙΚΕΑ, ώστε να τους καταβληθεί το αντίτιμο της αγοράς.

Με δεδομένο ότι το πρόβλημα αφορά πλέον συνολικά τις διαδικασίες ελέγχου της διατροφικής αλυσίδας και έχοντας ως στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων τροφίμων, που διατίθενται στα καταστήματά της, η IKEA Housemarket Hellas, σε συνεργασία με την IKEA International και τους εμπλεκόμενους προμηθευτές, έχει ήδη προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις στη διαδικασία παραγωγής.

Συγκεκριμένα: Μειώθηκε ο αριθμός των προμηθευτών κρέατος για αποτελεσματικότερο και αμεσότερο έλεγχο. Παράλληλα, διασφαλίζεται σταδιακά η πλήρης ιχνηλασιμότητα μέχρι τη φάρμα.

Ενισχύθηκαν οι διαδικασίες για την απόλυτη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας και την τήρηση των προδιαγραφών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, σύμφωνα με τους κανονισμούς HACCP, το διεθνές πρότυπο ISO 22000, την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Εντάχθηκαν άμεσα, με δική μας πρωτοβουλία, αναλύσεις DNA σε μόνιμη βάση και σε όλες τις παρτίδες προϊόντων «κεφτεδάκια» και λουκάνικων (Hot Dog), τα οποία και θα είναι από εδώ και στο εξής τα μοναδικά προϊόντα από κιμά ή πρόσμιξη κρέατος, που θα πωλούνται στα καταστήματα ΙΚΕΑ».

www.imerisia.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Μάρτιος 29th, 2013 at 14:52 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply