Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δωρεά 100 τόνων πετρελαίου από την Aegean για τη θέρμανση 200 σχολείων

Μάρτιος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Συνάντηση του επιχειρηματία Γ. Μελισσανίδη με τον τον υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο

Πετρέλαιο θέρμανσης για την κάλυψη των αναγκών 200 σχολικών μονάδων προσέφερε στο υπουργείο Παιδείας ο επικεφαλής μεγάλου ναυτιλιακού ομίλου κ. Γιώργος Μελισσανίδης (γιος του εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη της Aegean).

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον κ. Μελισσανίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για μια σειρά δράσεων που σχεδιάζει προκειμένου να προσφέρει τη βοήθειά του σε όσους συμπολίτες μας δοκιμάζονται από την κρίση.

Ο επιχειρηματίας ενημέρωσε τον κ. Αρβανιτόπουλο ότι δωρίζει 100 τόνους πετρελαίου θέρμανσης για να διανεμηθούν σε 200 σχολεία ανά την Ελλάδα. Από τους 100 τόνους πετρελαίου, οι μισοί θα μοιραστούν σε σχολεία της Νίκαιας και της ευρύτερης περιοχής, στην οποία έχει γεννηθεί και μεγαλώσει ο ίδιος.

Τελικά, οι σχολικές αυτές μονάδες επελέγησαν από το υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Γιάννη Σγουρό, με προτεραιότητα σε απομακρυσμένες ορεινές ή υποβαθμισμένες περιοχές.

«Η πρωτοβουλία του κ. Μελισσανίδη γνωστοποιείται με σκοπό να παρακινηθούν να πράξουν κάτι αντίστοιχο όσοι πολίτες έχουν ανάλογη δυνατότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος. «Η Ελλάδα και οι Έλληνες περνούν μια δύσκολη περίοδο και οφείλουν όλοι να βοηθήσουν όσο και όπως μπορούν. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την απόφαση που πήρατε να στηρίξετε τις ανάγκες θέρμανσης των μαθητών 200 σχολείων. Με την κίνησή σας ενισχύετε σε σημαντικό βαθμό τις προσπάθειες της Πολιτείας να βοηθήσει συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση και κυρίως τα παιδιά. Χαίρομαι, γιατί ως νέος άνθρωπος πρώτα απ’ όλα δηλώνετε παρών, σε μια δύσκολη συγκυρία όχι με λόγια, αλλά με έργα» κατέληξε.

Παπαματθαίου Μάρνυ

This entry was posted on Παρασκευή, Μάρτιος 29th, 2013 at 12:48 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply