Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Let’s Do It Greece-Let’s Do It Grevena!!! -Το περιβάλλον σε πρώτη προτεραιότητα, γιατί αυτό επιτάσσουν οι καιροί

28 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αλήθεια τι δε μας αρέσει;
Δε μας αρέσει η τεράστια ποσότητα τσιμέντου.
Δε μας αρέσει που δεν έχουμε περιποιημένους υπαίθριους χώρους αναψυχής, με δική μας ευθύνη.
Δε μας αρέσει που ο καθένας κάτι ό,τι θέλει χωρίς να σκέφτεται τους συμπολίτες του.
Δε μας αρέσει που ο καθένας πετάει σκουπίδια στο έδαφος.
Δε μας αρέσει που δεν υπάρχει καμία ένδειξη εθελοντικής δράσης μέσω της οποίας μπορούμε να αναλάβουμε ως πολίτες πρωτοβουλίες και να δημιουργήσουμε μια πιο όμορφη, πιο περιποιημένη, πιο φιλική προς τους κατοίκους πόλη.

Όλες αυτές οι σκέψεις μας βασανίζουν καιρό τώρα. Έτσι φέτος μόλις μάθαμε για την καμπάνια “Let’s Do It Greece”, βρήκαμε την αφορμή που χρειαζόμασταν για να οργανώσουμε την πρώτη εθελοντική δράση με σκοπό να περάσουμε ένα μήνυμα σε σχέση με την επιθυμία μας να ζούμε σε ένα καλύτερο και ομορφότερο αστικό και φυσικό περιβάλλον. Βρήκαμε την ευκαιρία να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη, προσπαθώντας να πάμε ένα βήμα πιο κοντά στην ανάγκη μας να βρίσκουμε θετικά στοιχεία στην πόλη μας, να γίνουμε πιο ευσυνείδητοι άνθρωποι, πιο ενεργοί πολίτες, καλύτεροι συμπολίτες.

Ενημερωτικά, η καμπάνια “Let’s Do It Greece” είναι μέρος του διεθνούς κινήματος “Let’s Do It”, που ξεκίνησε από πολίτες στην Εσθονία το 2008 και αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Πέρυσι για πρώτη φορά η καμπάνια πραγματοποιήθηκε και στην Ελλάδα. Σκοπός ήταν μέσα σε μία ημέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας. Έτσι στις 29 Απριλίου του 2012 πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς μετέδωσαν το μήνυμα του “Let’s Do It”, απομακρύνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ένιωσαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες.
Φέτος η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 με στόχο ακόμα περισσότεροι εθελοντές να αναλάβουν δράση, καθαρίζοντας περισσότερους χώρους και περνώντας ένα πιο ισχυρό μήνυμα αγάπης και φροντίδας για το περιβάλλον. Φέτος λοιπόν και εμείς στη μικρή μας πόλη θέλουμε να συμμετέχουμε στη δράση, να προσφέρουμε τις εθελοντικές μας υπηρεσίες, περνώντας ένα ισχυρό μήνυμα και εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον μας για το αστικό και φυσικό μας περιβάλλον, το χώρο που κινούμαστε, τους συμπολίτες μας.

Σε αυτήν την πρωτοβουλία εθελοντισμού και προσφοράς, καλούμε και προσκαλούμε όλους όσοι μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες, τη διάθεση της συμμετοχής και το ενδιαφέρον για ένα καλύτερο και πιο καθαρό περιβάλλον.

Όσοι λοιπόν θέλετε να δράσουμε όλοι μαζί, ως ομάδα ενεργών πολιτών, ενημερώστε μας στα τηλέφωνα:
2462353103 (Βασιλική Καραγεώργου)
2462353194 (Ανθή Τσιάλτα)

Όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα! Πάρτε την οικογένεια και τους φίλους σας, δηλώστε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 και καταθέστε μας τις προτάσεις σας για τους χώρους που επιθυμείτε να καθαρίσουμε.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Ομάδας της Π.Ε. Γρεβενών

This entry was posted on Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2013 at 19:48 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply