Πώς οργανώθηκε «η μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία του Internet»Εκατομμύρια χρήστες ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από την μεγαλύτερη επίθεση που δέχθηκε το Internet από καταβολής του, η οποία προκάλεσε σημαντική επιβράδυνση σε μια σειρά διαδικτυακών υπηρεσιών ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, υπεύθυνη για την επίθεση είναι η ολλανδική εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων CyberBunker, η οποία «θύμωσε» επειδή ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Spamhaus μπλοκάρισε το περιεχόμενό της.

Σε ένδειξη αντιποίνων, η εταιρεία επιτέθηκε στους σέρβερ του οργανισμού, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στο Internet.

Η Spamhaus, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Λονδίνο και τη Γενεύη, που βοηθά στην απομάκρυνση της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam) από τους λογαριασμούς email, δήλωσε ότι υπέστη «επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας» («distributed denial of service» – DDoS) πρωτοφανούς κλίμακας, για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Οι επιθέσεις αυτού του τύπου έχουν ως στόχο να καταστήσουν ένα δίκτυο μη διαθέσιμο στους χρήστες, προκαλώντας υπερφόρτωση στους σέρβερ του μέσω μαζικής αποστολής αιτημάτων πρόσβασης.

Η Spamhaus δημοσιεύει «μαύρες λίστες» που χρησιμοποιούνται από τους παρόχους Διαδικτύου (ISPs) για να καταπολεμήσουν το spam στην κίνηση των email.

Η ομάδα είναι άμεσα ή έμμεσα υπεύθυνη για το φιλτράρισμα περίπου του 80% των μηνυμάτων spam που αποστέλλονται ημερησίως.

Οταν η Spamhaus πρόσθεσε προσωρινά στη μαύρη λίστα της το CyberBunker, άρχισε η επίθεση.

Οι δράστες προσποιήθηκαν ότι προέρχονται από τον σέρβερ της Spamhaus και βομβάρδισαν το Internet με ταυτόχρονα αιτήματα πρόσβασης. Το σύστημα θεώρησε ότι τα αιτήματα προέρχονται από την Spamhaus και άρχισε να τα κατευθύνει μαζικά στον ιστότοπο, προκαλώντας μπλακάουτ.

«Με βάση την αναφερόμενη κλίμακα της επίθεσης, η οποία εκτιμήθηκε σε 300 Gigabits ανά δευτερόλεπτο, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις DDoS μέχρι σήμερα», ανακοίνωσε η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Kaspersky Lab.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.