Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ζάμπλουτος 17χρονος από εφαρμογή για smartphones

28 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

“Χρυσό” συμβόλαιο με τη Yahoo απέκτησε ο 17χρονος Βρετανός Νικ Ντ’ Αλόιζιο που δεν έχει πάρει ακόμα απολυτήριο από το λύκειο, ωστόσο εφηύρε μια εφαρμογή, που λύνει τα χέρια πολλών χρηστών του διαδικτύου ή κινητων τηλεφώνων τρίτης γενιάς, καθώς συνοψίζει τις κυριότερες ειδήσεις, από επιλεγμένα ΜΜΕ, σε 400 μόνο χαρακτήρες.

Ο έφηβος πούλησε την πατέντα στη Yahoo κι έγινε έτσι πλουσιότερος κατά 23 εκατ. ευρώ. Πριν από δύο χρόνια είχε στήσει τη δική του επιχείρηση, όταν ήταν δηλαδή μόλις 15 ετών. Χρησιμοποίησε την παρατηρητικότητά του μέσα στο σχολείο του καθώς αντιλήφθηκε την ανάγκη των συμμαθητών του που χρησιμοποιούν κινητά με πρόσβαση στο Διαδίκτυο να βλέπουν με μια ματιά στις οθόνες τους το περιεχόμενο ενημερωτικών ιστοσελίδων.

“Παραδοσιακά η ‘Yahoo” εστιάζει στις ωραίες εφαρμογές για τα κινητά γι’αυτό κι αποφάσισα να το πουλήσω σ’αυτούς λόγω του όγκου των χρηστών”, δηλώνει ο νεαρός, που συνεχίζει: “Αν σ’ αρέσει η περίληψη, διαβάζεις όλο το άρθρο. Αυξάνει την αναγνωσιμότητα. Θα ήθελα να εξαργυρώσω, αν είναι να κάνω κάτι. Δεν ήταν, όμως, τα χρήματα το βασικό μου κίνητρο”, προσθέτει.

Πλέον η Σίλικον Βάλεϊ βλέπει στον Νικ Ντ’ Αλόιζιο ένα ταλέντο αντάξιο του Στιβ Τζομπς ή του Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Το ερώτημα είναι, ωστόσο, αν ο ίδιος νιώθει έτσι, αφού όπως δήλωσε, υπάρχουν και πιο ενδιαφέροντα πράγματα από τους υπολογιστές για να περνάει κανείς τον χρόνο του.

megatv.com

This entry was posted on Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2013 at 15:55 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply