Και προσλήψεις υπαλλήλων αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον κ. Σαμαρά
Φρουροί με βαρύ οπλισμό και μία φυλακή υψίστης ασφαλείας

«Ούτε στη Λατινική Αμερική δεν συνέβη αυτό» συμφώνησαν  ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς με τους υπουργούς Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη και Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια στη διάρκεια συνάντησή τους που διεξήχθη σε θερμό κλίμα και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Σε αυτό στο οποίο αναφέρονταν τα στελέχη της κυβέρνησης ήταν το πρωτοφανές γεγονός της απόδρασης 11 κρατουμένων από τις φυλακές των Τρικάλων.

Και οι τρεις συμφώνησαν:

– Ενισχύεται με βαρύ οπλισμό η εξωτερική φρουρά των φυλακών ενώ εξοπλίζεται και με αλεξίσφαιρα κουβούκλια.

– Θα υπάρχει συνεχής παρουσία αστυνομικών δυνάμεων με περιπολίες γύρω από τις φυλακές.

– Θα γίνονται συχνοί έλεγχοι στα κελιά των κρατουμένων παρουσία ΕΚΑΜιτών.

– Θα υπάρχουν μεταλλικά σχοινιά σε όλους τους εξωτερικούς χώρους των φυλακών.

– Μετατρέπεται μία φυλακή σε σωφρονιστικό κατάστημα υψίστης ασφαλείας.

Δεκτά έγιναν τα αιτήματα του υπουργού Δικαιοσύνης για πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων και για άλλους 200 υπαλλήλους με βάση τον θεσμό της κινητικότητας.

Όπως γράφει το ΒΗΜΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Ελληνική Αστυνομία θα παράσχει στους εξωτερικούς φρουρούς βαρύ οπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην αυξημένη επικινδυνότητα των επιθέσεων, των πρωτοφανών επιθέσεων, όπως αυτή η τελευταία στα Τρίκαλα. Kαι από εκεί και πέρα, επίσης, θα βοηθήσει με την παρουσία των Ειδικών Μονάδων, των ΕΚΑΜ, σε τακτικές έρευνες στα κελιά των βαρυποινιτών, ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα απόδρασής τους. Γενικά, η Ελληνική Αστυνομία είναι στη διάθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης για να βοηθήσει όπου αυτό κριθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι χρειάζεται και απαιτείται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.