Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, καθώς σήμερα  Τετάρτη ξεκινούν οι μάχες των πλέι οφ. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια για τον τελικό με την ΑΕΚ (1η) και τον Ολυμπιακό (2ος) να έχουν το σαφέστατο προβάδισμα, στις αναμετρήσεις τους με ΟΠΕΡ (4ος) και Ηρακλή Κηφισιάς (3ος) αντίστοιχα, αφού προηγούνται με 2-0 νίκες και η σειρά κρίνεται στις τρεις νίκες.

ΑΕΚ – ΟΠΕΡ

Η ΑΕΚ έχασε το αήττητο της στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ωστόσο σύμφωνα με τον Απόστολο Οικονόμου η ήττα από τον Παναθηναϊκό έχει πεισμώσει την ομάδα του.

«Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για τις μάχες των πλέι οφ. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό μας έχει πεισμώσει και δεν θέλουμε να δώσουμε δικαίωμα σε κανέναν να πιστεύει ότι μπορεί να μας κερδίσει. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θέλουμε να το δείξουμε», τόνισε ο τεχνικός της Ένωσης, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

«Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την πρόκριση μας στον τελικό από το πρώτο παιχνίδι. Ο ΟΠΕΡ είναι μια ομάδα που αξίζει το σεβασμό μας, βρέθηκε δίκαια στην 4η θέση και για να κερδίσουμε πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο», συμπλήρωσε ο τεχνικός της Ένωσης και κατέληξε: «Το Ρέθυμνο από τη στιγμή που βρέθηκε στην τετράδα έχει πετύχει το στόχο του, θα έρθει χωρίς άγχος κι αυτό το κάνει πιο επικίνδυνο και σίγουρα θα είναι ένα πολύ πιο δύσκολο ματς από αυτά της κανονικής περιόδου».

Στον ΟΠΕΡ ο Μιχάλης Χαχαγιόπουλος έχει τα γνωστά προβλήματα (δεν παίζουν οι Χατζοπούλου, Ροδινού), ωστόσο ο Δραμινός τεχνικός αυτό που έχει ζητήσει από τις αθλήτριες του είναι: «να παίξουμε χωρίς άγχος και να κάνουμε εμφάνιση που θα επιβεβαιώνει ότι δίκαια βρεθήκαμε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Ξεκάθαρο φαβορί είναι η ΑΕΚ, η έκβαση του αγώνα σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την συγκέντρωση που θα έχει, αλλά κι εμείς θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και σε τέτοιου επιπέδου αγώνες»

Τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου

Α’ Γύρος – 1η αγωνιστική (13.10.2012)
ΑΕΚ – ΟΠΕΡ 3-0 (25-11, 25-16, 25-09)
Β’ Γύρος – 12η αγωνιστική (05.01.2013)
ΟΠΕΡ – ΑΕΚ 0-3 (10-25, 17-25, 11-25)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Είκοσι ημέρες μετά το τελευταίο τους ραντεβού (στις 6 Μαρτίου έγινε στο κλειστό του Ρέντη το ντέρμπι του β’ γύρου), οι δύο ομάδες βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες, με τον Ηρακλή Κηφισιάς να έχει άλλο προπονητή (Παπαδόπουλος αντί Λάιου), ενώ ανεξαρτήτου το πώς θα κυλήσει η σειρά των ημιτελικών έχουν μπροστά τους ένα ακόμη παιχνίδι καθώς θα βρεθούν αντιμέτωπες και στον ημιτελικό του Κυπέλλου (12-13 Απριλίου το Final 4).

«Όλα τα παιχνίδια από δω και πέρα είναι τελικοί και σαν τελικούς τα αντιμετωπίζουμε. Ξέρουμε ότι η Κηφισιά είναι πολύ καλή και μαχητική ομάδα και θα την αντιμετωπίσουμε όπως την αντιμετωπίσαμε στα δύο ματς της κανονικής περιόδου», δήλωσε ο Τέλης Σωτήρχος ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και όπως ξεκαθάρισε: «Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε εφησυχασμένοι από το γεγονός ότι κερδίζουμε με 2-0 νίκες ή γιατί επικρατήσαμε εύκολα στο τελευταίο παιχνίδι μας. Έχω επιμείνει πολύ σ’ αυτό όλες τις τελευταίες ημέρες και το ξέρουμε ότι δεν θα είναι ένα ματς όπως το προηγούμενο».

Στον Ηρακλή Κηφισιάς η Κατερίνα Γιώτα και η Παναγιώτα Διώτη θα είναι στη 12άδα (αμφότερες είχαν απουσιάσει λόγω τραυματισμού από το ματς του β’ γύρου), αλλά δεν είναι ακόμη 100% έτοιμες (ιδιαίτερα η πρώτη).

«Όλες οι ομάδες από την αρχή της σεζόν δούλευαν για αυτά τα παιχνίδια. Είναι ματς που σε φέρνουν στον τελικό του πρωταθλήματος κι εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος παρά το σημαντικό προβάδισμα που έχει ο Ολυμπιακός έδειξε να πιστεύει στην ανατροπή.

«Για μας δεν είναι χαμένη υπόθεση κι είναι σημαντικό να διεκδικείς. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο με τις δύο νίκες από την κανονική περίοδο, αλλά εμείς θα το παλέψουμε όσο μπορούμε», είπε και συνέχισε: «Μπορεί στο πρόσφατο ματς ο Ολυμπιακός να επικράτησε εύκολα, αλλά αυτό ήταν κι ένα μάθημα για εμάς και πιστεύω ότι έχουμε δουλέψει ώστε να παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο».

Τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου
Α’ Γύρος – 9η αγωνιστική (10.12.2012)
Ηρακλής Κηφισιάς – Ολυμπιακός 2-3 (25-22, 25-23, 18-25, 22-25, 7-15)
Β’ Γύρος – 20η αγωνιστική (06.03.2013)
Ολυμπιακός – Ηρακλής Κηφισιάς 3-0 (25-13, 25-16, 25-18)

Το πρόγραμμα της Τετάρτης:

Ιωνικού, 16.00, ΑΕΚ – ΟΠΕΡ, Μαρκάτσας, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Μαυρικίδης

Ρέντη, 20.00, Ολυμπιακός – Ηρακλής Κηφισιάς, Κομπούρας, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.