Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φρουροί με βαρύ οπλισμό και μία φυλακή υψίστης ασφαλείας – Πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων…

27 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Και προσλήψεις υπαλλήλων αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον κ. Σαμαρά
Φρουροί με βαρύ οπλισμό και μία φυλακή υψίστης ασφαλείας

«Ούτε στη Λατινική Αμερική δεν συνέβη αυτό» συμφώνησαν  ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς με τους υπουργούς Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη και Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια στη διάρκεια συνάντησή τους που διεξήχθη σε θερμό κλίμα και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Σε αυτό στο οποίο αναφέρονταν τα στελέχη της κυβέρνησης ήταν το πρωτοφανές γεγονός της απόδρασης 11 κρατουμένων από τις φυλακές των Τρικάλων.

Και οι τρεις συμφώνησαν:

– Ενισχύεται με βαρύ οπλισμό η εξωτερική φρουρά των φυλακών ενώ εξοπλίζεται και με αλεξίσφαιρα κουβούκλια.

– Θα υπάρχει συνεχής παρουσία αστυνομικών δυνάμεων με περιπολίες γύρω από τις φυλακές.

– Θα γίνονται συχνοί έλεγχοι στα κελιά των κρατουμένων παρουσία ΕΚΑΜιτών.

– Θα υπάρχουν μεταλλικά σχοινιά σε όλους τους εξωτερικούς χώρους των φυλακών.

– Μετατρέπεται μία φυλακή σε σωφρονιστικό κατάστημα υψίστης ασφαλείας.

Δεκτά έγιναν τα αιτήματα του υπουργού Δικαιοσύνης για πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων και για άλλους 200 υπαλλήλους με βάση τον θεσμό της κινητικότητας.

Όπως γράφει το ΒΗΜΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Ελληνική Αστυνομία θα παράσχει στους εξωτερικούς φρουρούς βαρύ οπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην αυξημένη επικινδυνότητα των επιθέσεων, των πρωτοφανών επιθέσεων, όπως αυτή η τελευταία στα Τρίκαλα. Kαι από εκεί και πέρα, επίσης, θα βοηθήσει με την παρουσία των Ειδικών Μονάδων, των ΕΚΑΜ, σε τακτικές έρευνες στα κελιά των βαρυποινιτών, ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα απόδρασής τους. Γενικά, η Ελληνική Αστυνομία είναι στη διάθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης για να βοηθήσει όπου αυτό κριθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι χρειάζεται και απαιτείται».

This entry was posted on Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2013 at 13:52 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply