Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα δεδομένα στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης του Δήμου Θεσσαλονίκης

Μάρτιος 27th, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://nstatic.tanea.gr/12363929.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTMlMmYwMyUyZjI2JTJmMTIzNjM5MjkuanBnJnc9NjYwJmg9Mzc2JnN0PXRydWUmYmc9MTY3NzcyMTUmY3I9dHJ1ZSZhdD00Νέα δεδομένα φαίνεται να προκύπτουν στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά την αποκάλυψη ότι μέσω τραπεζικών λογαριασμών δημοτικής υπαλλήλου έγιναν χρηματιστηριακές συναλλαγές ύψους 12 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», σχεδόν έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση και την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, η οικονομική επιθεωρήτρια που χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση εντόπισε τις συναλλαγές-μαμούθ σε λογαριασμούς μιας υπαλλήλου.

Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για πρώην προϊσταμένη οικονομικού τμήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η οποία είχε κατηγορηθεί αρχικά για απλή συνεργία στην υπεξαίρεση, ωστόσο δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής εις βάρος της κι έτσι απαλλάχτηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και δεν δικάστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάστημα 2003 έως 2007 μέσω των τραπεζικών της λογαριασμών έγιναν χρηματιστηριακές συναλλαγές ύψους 12 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, σήμερα οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί είναι κενοί. Δικαστικές πηγές εξηγούν ότι ανακύπτουν νομικά ζητήματα στην υπόθεση, καθώς η συγκεκριμένη υπάλληλος προς το παρόν δεν μπορεί να συνδεθεί με το σκάνδαλο υπεξαίρεσης, ούτε και να κατηγορηθεί για ξέπλυμα χρήματος. Αντίθετα, σε πρώτη φάση φαίνεται ότι θα της καταλογιστούν φορολογικά αδικήματα.

«Περιέργως η αποκάλυψη αυτή έγινε μετά την καταδίκη μας και με “καθυστέρηση” της έρευνας τουλάχιστον για μια πενταετία! Και μόνο η αποκάλυψη αυτή είναι μια πλήρης δικαίωση της σκευωρίας που στήθηκε προκειμένου να χυθεί το αθώο αίμα μας στον βωμό σκοπιμοτήτων για κατευνασμό της κοινής γνώμης», αναφέρει σε δήλωσή του ο καταδικασμένος σε ισόβια πρώην γ.γ. στον Δήμο Μιχάλης Λεμούσιας.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Τετάρτη, Μάρτιος 27th, 2013 at 07:24 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply