http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130326/low/newego_LARGE_t_1101_54180126.JPGΕπεισόδια σημάδεψαν την τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Λουτράκι, ανήμερα την 25η Μαρτίου. Ο διοικητής του Α. Τ. Λουτρακίου τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τα γεγονότα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας θέλησε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο πεσόντων. Ο βουλευτής της Χ.Α. αποδοκιμάστηκε από το πλήθος, ενώ κάποιοι επιχείρησαν και να τον εμποδίσουν. Οπαδοί της Χ.Α. απάντησαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση χημικών για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Οταν τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει και ήταν η σειρά του διοικητή της Α. Τ. Λουτρακίου να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο πεσόντων εμφανίστηκε μαινόμενος και αντί να καταθέσει το στεφάνι το πέταξε, φωνάζοντας «ντροπή σας, ντροπή σας».

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η Χ.Α., η οποία ακόμη μία φορά στρέφεται εναντίον όλων και απειλεί με μηνύσεις και τους αστυνομικούς που δεν συνέλαβαν τους «αλήτες αριστεριστές».

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Κοζάνη (Videos), όταν μέλη του ΠΑΜΕ και αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εμποδίσουν την κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγινε και μία προσαγωγή. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης αποχώρησαν.

Αντίστοιχο ήταν το σκηνικό και στα Τρίκαλα, όπου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες φώναξαν συνθήματα την ώρα της προσέλευσης του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, ενώ το ίδιο σκηνικό υπήρξε και στη Λάρισα, όταν κατέθεσε στεφάνι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρ. Αλεξόπουλος.

ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ
Επίθεση με… μαχαίρι στη Ρόδο

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Ρόδο. Μια 55χρονη γυναίκα επιτέθηκε και τραυμάτισε στην πλάτη με σουγιά δημοτικό σύμβουλο του νησιού κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ πολιτών και αστυνομικών.

Το περιστατικό συνέβη λίγη ώρα πριν από την έναρξη της παρέλασης, όταν ομάδα πολιτών άρχισε να αποδοκιμάζει τους επίσημους που κατέθεταν στεφάνια. Ο αστυνομικός διευθυντής του νησιού δέχτηκε, μάλιστα, γροθιά στο πρόσωπο από διαδηλωτή. Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρατζιάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η 55χρονη συνελήφθη. Παρατράγουδα σημειώθηκαν μετά το τέλος της παρέλασης και στην Πάτρα, όταν ομάδα 300 διαδηλωτών επιχείρησε να μπει στην οδό Αγίου Ανδρέου για να παρελάσει.

Οι αστυνομικοί διέλυσαν τη συγκέντρωση κάνοντας χρήση χημικών. Στην Καλαμάτα, μετά το τέλος της παρέλασης, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΕΠΑΜ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ανοιχτής συνέλευσης Καλαμάτας επιχείρησαν να διασχίσουν την οδό Αριστομένους για να εκφράσουν την αντίθεση τους στις «μνημονιακές πολιτικές» και τη συμπαράσταση τους στον λαό της Κύπρου. Η Αστυνομία τούς εμπόδισε, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρής έκτασης επεισόδια.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.