Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χρυσόστομος: Κάποιοι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί

Μάρτιος 26th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΕΧΑΣΕ 100 ΕΚΑΤ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Χρυσόστομος: Κάποιοι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί

Οξύς ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στην αποτίμησή του για την απόφαση του Eurogroup. «Kάποιοι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί» και να λογοδοτήσουν για το οικονομικό σοκ που υπέστη η Κύπρος, είπε ο Χρυσόστομος, διαβεβαιώνοντας ότι η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα στο λαό τις δύσκολες αυτές ώρες.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκήρωση της μαθητικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου στη Λευκωσία, ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα συμφωνία είναι καλύτερη, εξηγώντας πως «μπορεί το κράτος να υπερχρεώθηκε και να γίνεται πιο φτωχό» αλλά «αντί του λαού έγινε το κράτος».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα υπάρξουν αρκετές δυσκολίες, κάποιοι θα χάσουν την δουλειά τους, οι πεινώντες θα πολλαπλασιαστούν» και σημείωσε πως ως εκ τούτου «η Εκκλησία πρέπει να μεριμνήσει».

«Οι πλούσιοι θα γίνουν λιγότερο πλούσιοι αλλά ο λαός μας ξέρει να ζει και με σπατάλες αλλά μπορεί να ζει και με τα ολίγα» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πως θα επηρεαστεί η Εκκλησία από τις μετοχές που έχει στην Τράπεζα Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κεφάλαιο που είχε η Εκκλησία και που ήταν, όπως ανέφερε, πάνω από 100 εκ. ευρώ, έχει χαθεί.

«Αλλά θα επιβιώσουμε, η Εκκλησία πολλές φορές πώλησε και τα καντήλια της, έβαλε ενέχυρο και τα δισκοπότηρα και όμως επέζησε».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση πως «δεν είναι η Ευρώπη που πιστέψαμε και μπήκαμε μέσα ότι θα τυγχάναμε κάποιας βοήθειας, κάποιας στήριξης» αλλά και πως «φαίνεται ότι τα συμφέροντα των μεγάλων θα παραμείνουν συμφέροντα».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο κάποιοι να γνώριζαν και να μην μίλησαν ή και το ενδεχόμενο κάποιοι να πιάστηκαν αδιάβαστοι, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «κάποιοι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί» προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να ταλαιπωρείται ο λαός και κανείς να μην παθαίνει τίποτα και να μην υπάρχουν επιπτώσεις για κανένα.

«Επιτέλους πρέπει να γίνει μια αρχή, όσοι φταίνε πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί και δεν είναι εκδικητικό αλλά να τιμωρούμε τους άτακτους ‘ίνα και οι λοιποί φόβον έχοσιν’. Όταν δεν τιμωρούμε κανένα το έγκλημα και η αδικία θα συνεχίζονται» είπε.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 26th, 2013 at 07:16 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply