Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ραχήλ Μακρή:«Σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Παιδείας για την διάλυση των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων στη Δυτική Μακεδονία»

26 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Ο Υπουργός Παιδείας μετά από την πλήρη διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βάσει του σχεδίου «Αθηνά» που έφερε προ τετελεσμένων τις τοπικές κοινωνίες, επισκέφθηκε την Κορυτσά της Βόρειας Ήπειρου. Σε μια επίσκεψη «Φιέστα» με συνοδούς συντελεστές της καταστροφής της χώρας από τα Μνημόνια, ως τουρίστας πήγε, είδε και απήλθε χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση για να λύσει τα προβλήματα των συνελλήνων της Βόρειας Ηπείρου.

Με την ευγενική στήριξη του ιδιωτικού ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ο Υπουργός Παιδείας σχεδίασε το άμεσο λουκέτο της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα, των ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας που αποδεκατίστηκαν και τα επόμενα χρόνια πρόκειται να παρακμάσουν.

Σε μια κίνηση «πρόκληση» έστειλε ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης στην Κοζάνη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, έναν διορισμένο που κυνικά παραδέχτηκε ότι δεν είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτό που έγινε για να συμμαζευτεί το δημόσιο. Δεν είχε την ευθύτητα ο Υπουργός και οι συμβουλάτορες του στην περιοχή να αντικρύσουν κατάματα τον κόσμο και να βοηθήσουν στην παραμονή αυτούσιων των ιδρυμάτων στην περιοχή

Επιφυλάσσομαι μόλις εκδοθεί το σχετικό διάταγμα να προσφύγω στη δικαιοσύνη για τους κάκιστους χειρισμούς του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος έχει βαρύτατες προσωπικές και προφανώς ποινικές ευθύνες για την διάλυση της εκπαίδευσης. Ειδικά, στο θέμα της εμπλοκής του ιδιωτικού ΙΕΚ, που προφανώς είχε συμφέροντα για την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης προς όφελος της ιδιωτικής»

Πολιτικό Γραφείο Ραχήλ Μακρή

This entry was posted on Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2013 at 21:04 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply