Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Είχαν πληρώσει συντάξεις 26 εκατ. ευρώ σε πεθαμένους!

26 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Περιορίστηκαν δραματικά οι απώλειες μετά την απογραφή

Στα 705.855 ευρώ ανά μήνα ανέρχεται το δημοσιονομικό όφελος από την απογραφή – καταγραφή των συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ήτοι δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, πολιτικών και στρατιωτικών.

Μετά την ολοκλήρωση της απογραφής διαπιστώθηκε πως από τους 447.162 δικαιούχους που λάμβαναν σύνταξη, τελικώς δεν απεγράφησαν 2.277 περιπτώσεις, εκ των οποίων οι 1.018 αφορούν σε συνταξιούχους ΟΓΑ και Εθνικής Αντίστασης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, διεκόπη η καταβολή της σύνταξης και το δημοσιονομικό όφελος που έχει προκύψει από την ολοκλήρωση της απογραφής είναι 705.855 ευρώ ανά μήνα.

Από την απογραφή διαπιστώθηκε ο θάνατος 2.031 συνταξιούχων, με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους. Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις στις περιπτώσεις αυτές ανήλθαν στα 26.119.279 ευρώ. Από την αναζήτηση τους βρέθηκε το ποσό των 13.666.014 ευρώ. Για το υπόλοιπο ποσό των 12.453.265 ευρώ γίνεται αναζήτηση από το Γενικό Λογιστήριο περίπτωση προς περίπτωση. Στις περιπτώσεις δε που η αναζήτηση έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν επιστραφεί τα σχετικά ποσά, ακολουθεί παραπομπή στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Σε εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής προώθησης του «νοικοκυρέματος» στο πεδίο των συντάξεων, προχωρεί και η ταυτοποίηση των ΑΦΜ και ΑΜΚΑ για κάθε συνταξιούχο. Όσον αφορά στους συνταξιούχους του Δημοσίου, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου (αποστολή σχετικής επιστολής και απάντηση με στοιχεία). Στο πλαίσιο αυτό, όπως γράφει το Newsbeast.gr,  το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καλεί τους συνταξιούχους του Δημοσίου να συνεργασθούν άμεσα με τις υπηρεσίες του.

This entry was posted on Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2013 at 23:01 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply