Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Tην Τετάρτη θα ανοίξουν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών

25 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εκκρεμούν πολλά διαδικαστικά ζητήματα και δεν είναι εφικτό να ανοίξουν την Τρίτη
Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τρίτη στην Ελλάδα τα καταστήματα των - πρώην - κυπριακών τραπεζών

Πιθανότατα την Τετάρτη, θα επαναλειτουργήσουν τα υποκαταστήματα της Λαϊκής, της Τράπεζας Κύπρου αλλά και της Ελληνικής Τράπεζας στην Ελλάδα ως υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται προσπάθειες να επαναλειτουργήσουν ακόμη και την Τρίτη αν και δεν φαίνεται εφικτό, καθώς εκκρεμούν πολλά διαδικαστικά ζητήματα.

Το Eurogroup ζήτησε την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος σχετικώς με τις ελληνικές θυγατρικές κυπριακών τραπεζών, η οποία όπως τονίζεται στο σχετικό ανακοινωθέν θα προστατεύει την σταθερότητα τόσο του ελληνικού, όσο και του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Μιχάλης Σαρρής αναφερόμενος στο ζήτημα από τις Βρυξέλλες τόνισε ότι αν και τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν ορισμένες δυσκολίες για την μεταφορά των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των Τράπεζα Κύπρου, Cyprus Popular Bank και Ελληνικής Τραπέζης στην Τράπεζα Πειραιώς, τελικώς όλες οι λεπτομέρειες διευθετήθηκαν και το θέμα «έχει κλείσει».

Το αργότερο ως το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή των συμφωνιών για την απόκτηση του δικτύου των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες.

«Πάντως», όπως επισημαίνεται σε σχετικά ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, «το άνοιγμα των καταστημάτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, εξακολουθεί να ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των διοικήσεων των τριών κυπριακών τραπεζών, μέχρι και την ολοκλήρωση της υπογραφής των συμβάσεων».

www.newsbeast.gr, ΔΟΛ

This entry was posted on Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2013 at 23:54 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply