Ένα μήνα μετά τον εντοπισμό κρέατος αλόγου

Επιστρέφουν τα σουηδικά κεφτεδάκια στα ΙΚΕΑ
Τα κεφτεδάκια, το προϊόν-σήμα κατατεθέν των εστιατορίων που λειτουργούν στα καταστήματα του ομίλου ΙΚΕΑ, ανά τον κόσμο, επιστρέφουν στο μενού.

Ο όμιλος ΙΚΕΑ σταμάτησε το Φεβρουάριο (και στην Ελλάδα) να πουλά τα κεφτεδάκια που παρασκεύαζε ο κύριος προμηθευτής του, η εταιρεία Familjen Dafgard στη Σουηδία, αφού έλεγχοι έδειξαν ότι μια παρτίδα περιείχε κρέας αλόγου.

Οπως ανακοίνωσε την Πέμπτη στην Στοκχόλμη ο επικεφαλής του τμήματος τροφίμων του ομίλου, η εταιρία επανασχεδίασε και ενίσχυσε τη διαδικασία ελέγχων στην αλυσίδα εφοδιασμού «από την κτηνοτροφική μονάδα έως το πιρούνι» του καταναλωτή,

«Θέλουμε να θέσουμε σε εφαρμογή ένα (νέο) πρότυπο ανιχνευσιμότητας, που θα καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια την πορεία του κρέατος» είπε.

«Αυτό σημαίνει ότι θεσπίζουμε ένα σύστημα ελέγχου για τους προμηθευτές και αφαιρούμε ορισμένα στοιχεία από την αλυσίδα των προμηθειών, όπως οι έμποροι. Εξετάζουμε επίσης τη δυνατότητα να γίνεται μαζί η σφαγή και η αφαίρεση των οστών», συμπλήρωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του IKEA Foods Έντουαρντ Μοχρ δήλωσε ακόμα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι καφετέριες των καταστημάτων του ομίλου στη Σουηδία, τη Δανία και τη Φινλανδία άρχισαν και πάλι σήμερα να πωλούν κεφτεδάκια.

Κεφτέδες από την εταιρεία Familjen Dafgard, η οποία προμηθεύει σχεδόν όλα τα καταστήματα του ΙΚΕΑ στην Ευρώπη, θα πωλούνται και πάλι σε όλα τα καταστήματα από τα μέσα Απριλίου.

Ο Μοχρ υπογράμμισε τέλος ότι ο ΙΚΕΑ υποχρέωσε την Familjen Dafgard να διακόψει τη συνεργασία της με οκτώ από τους 15 προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένου του εισαγωγέα κρέατος που περιείχε κατά ένα μέρος του και κρέας αλόγου, ενώ θα μειώσει τον αριθμό των χωρών από τις οποίες αγοράζει κρέας.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.